Presikhaaf Wijknieuws

Ben jij die leuke, jonge enthousiaste muziekstudent die onze MusicKids stevig op weg kan helpen bij het spelen op trompet? We hebben op dit moment twee stoere trompettertjes die jouw hulp hierbij goed kunnen gebruiken. De ‘mannen’ zijn beide ongeveer 10 jaar oud , behoorlijk fanatiek en willen uiteindelijk in ieder geval hun A diploma gaan halen zodat ze mee kunnen gaan doen in de groep.

meer lezen

Op de stadsboerderij Presikhaaf en de Heemtuin is een vossenpopulatie aanwezig. Hier is het Natuurcentrum Arnhem niet blij mee. In het voorjaar is er in de heemtuin al een welpje ontdekt dat daar waarschijnlijk geboren is.

RTV Arnhem plaatste het filmpje op YouTube

meer lezen
, ,

Week 36 is de landelijke week van de alfabetisering. Op Maandag 4 september is de opening van de week v.d. alfabetisering in Arnhem in MFC Presikhaven door wethouder Ron König.

 I.s.m. bibliotheek Arnhem, Rijn IIssel en Participatiewerk Presikhaaf/Rijnstad wordt er een meezingactiviteit georganiseerd voor wijkbewoners. Iedereen is welkom. O.a. alle taalcursisten van de diverse taalgroepen in Presikhaaf worden voor deze feestelijke bijeenkomst uitgenodigd. Alle andere wijkbewoners en geïnteresseerde professionals zijn welkom!

Kijk voor het programma op de wijkagenda >>>

meer lezen

Vanaf het nieuwe studiejaar biedt SSH& met de woontoren Helix onderdak aan zo’n 300 studenten. Het eind van de verbouwing komt in zicht. Over een maand nemen de eerste studenten hun intrek in de voormalig kantoortoren van Rijkswaterstaat, die inmiddels volledig verhuurd is. Reden voor SSH& om de komst alvast voor te bereiden. En dat doet zij door een ludieke actie.

meer lezen

Bektas Guneyli en Aytekin Duman hebben dinsdag Kwalitaria Délifrance Luciano in winkelcentrum Presikhaaf geopend. De ondernemers zijn al een bekend gezicht in het winkelcentrum. Jarenlang hebben zij met veel plezier een lunchroom gerund. Nu zijn ze verhuisd naar een mooi nieuw pand en kiezen ze voor Kwalitaria en Délifrance. Zo kunnen ze gasten van nog meer lekkere gerechten voorzien. Zaterdag 26 augustus is er een feestelijke opening met leuke aanbiedingen.

meer lezen

Alle ondergrondse containers voor restafval kunnen binnenkort worden geopend zonder dat daarvoor de afvalpas nodig is. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Daarmee wil het college de discussie over de privacy in relatie tot de afvalpas doorbreken. Door deze maatregel is er geen enkele mogelijkheid meer om adresgegevens te koppelen aan stortgegevens.

meer lezen

HELIXER COURANT

BAM! Het is echt zo. IEDER appartement in Helix is vergeven. Maar liefst 294 studenten nemen eind augustus en begin september hun intrek in Helix. 294! We hadden niet verwacht dat het enthousiasme zo groot zou zijn. En dat we best veel mensen hebben moeten teleurstellen.

meer lezen

Nu we lekker buiten kunnen zitten, is het natuurlijk niet de bedoeling dat u door uw groene container naar binnen wordt gejaagd. Met een paar slimmigheidjes kunt u voorkomen dat uw groene bak gaat stinken. Zo kunt u zorgeloos van de zon genieten en tóch uw groente-, fruit- en tuinafval scheiden.

Tips om zonder stank de zomer door te komen

meer lezen

De actie Taxus voor Hoop gaat weer van start. Ook Arnhem doet dit jaar weer mee. In de jonge twijgen van de Taxus Baccata-haag zit baccatine. Een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. 
Draag uw steentje bij en houdt het taxussnoeisel apart.

meer lezen

De groene strook tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen, Laan van Presikhaaf, Zoomstraat/Amerstraat en de Merwedestraat in West Presikhaaf krijgt een facelift. Zomereiken, hazelaars, boswilgen. Een greep uit het nieuwe groen dat komt in het toekomstig parkje in West Presikhaaf 1.

meer lezen

Lever je elektrische apparaten of spaarlampen in bij de afvalbrengstations in Noord en Zuid. Hiermee kun je prijzen winnen én steun je de Wecycle-actie, een landelijke inzamelwedstrijd tussen gemeenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen