Presikhaaf Wijknieuws

Een busje is in de nacht van vrijdag op zaterdag flink beschadigd geraakt door een autobrand in de Moorstraat in Arnhem. Het is de tweede autobrand in een week tijd in de Arnhemse wijk Presikhaaf. 

meer lezen

Op woensdag 5 juli organiseerde de Internationale Schakelklas (onderdeel van VMBO-’t Venster) een ontmoeting tussen leerlingen en wijkbewoners.
Er werden Hollandse spelletjes gespeeld en er werden hapjes geproefd die zeer in de smaak vielen bij de wijkbewoners.

meer lezen

Na een swingende start op Koningsdag in de wijk Presikhaaf en in het stadhuis van Arnhem kan ATK Brass zich opnieuw gaan verheugen op een spetterend optreden en dit keer in theater Flint te Amersfoort.

meer lezen

Waterschap Rijn en IJssel heeft waarschuwingsborden geplaatst bij de zogenoemde Zwanenvijver aan de Ruitenberglaan in Park Presikhaaf.

meer lezen

Geniet van een onbezorgde vakantie. Maak het inbrekers tijdens uw vakantie niet te makkelijk. Want ook voor hen is de vakantieperiode een toptijd.

meer lezen

Als gemeente communiceren we regelmatig met onze inwoners. Dit doen we via brieven en de website www.arnhem.nl, maar ook bijvoorbeeld via de Arnhemse Koerier, onze social media kanalen en de telefoon.

meer lezen

Arnhem heeft hij er nieuwe HEMA bij, in winkelcentrum Presikhaaf. Het is de eerste winkel in de overdekte passage die representatief is voor de nieuwe uitstraling die Wereldhave, de eigenaar van het winkelcentrum, nastreeft.

meer lezen

De actie Taxus voor Hoop gaat weer van start. Ook Arnhem doet dit jaar weer mee. In de jonge twijgen van de Taxus Baccata-haag zit baccatine. Een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. 
Draag uw steentje bij en houdt het taxussnoeisel apart.

meer lezen

De groene strook tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen, Laan van Presikhaaf, Zoomstraat/Amerstraat en de Merwedestraat in West Presikhaaf krijgt een facelift. Zomereiken, hazelaars, boswilgen. Een greep uit het nieuwe groen dat komt in het toekomstig parkje in West Presikhaaf 1.

meer lezen

Lever je elektrische apparaten of spaarlampen in bij de afvalbrengstations in Noord en Zuid. Hiermee kun je prijzen winnen én steun je de Wecycle-actie, een landelijke inzamelwedstrijd tussen gemeenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

meer lezen

Er komt heel wat bij kijken om een goed idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Arnhemse inwoners met een idee kunnen gratis terecht bij de Ideeënmakelaars Arnhem. De Ideeënmakelaar stelt vragen, luistert en denkt mee. Zo wordt een plan concreter en komt boven tafel wat er nodig is om het plan tot uitvoer te brengen. De ideeënmakelaars zullen door Arnhem te vinden zijn in gesprek op de Vrijdagmarkt, het winkelcentrum, een buurthuis of op een festival.

meer lezen

De reeds betrokken bewoners (Lange Wal, De Houtmanstraat) en Wereldhave gaan samen een plan maken om de Lange Wal veiliger in te richten wanneer er een nieuwe aansluiting komt op die Lange Wal. De wethouder heeft gisteren toegezegd dat een verkeerskundige van de gemeente bij dat overleg zal aansluiten.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen