Presikhaaf Wijknieuws

In november 2016 is Pluryn gestart met de dagbehandeling en de fietsenwerkplaats naast het winkelcentrum Presikhaaf aan het hisveltplein 7.

meer lezen

De voormalige kantoortoren van Rijkswaterstaat in de Arnhemse wijk Presikhaaf gaat voortaan door het leven onder de naam Helix. Die naam krijgt de tot studentencomplex omgetoverde toren van studentenhuisvester SSH&.

meer lezen

Lever je elektrische apparaten of spaarlampen in bij de afvalbrengstations in Noord en Zuid. Hiermee kun je prijzen winnen én steun je de Wecycle-actie, een landelijke inzamelwedstrijd tussen gemeenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

meer lezen

Er komt heel wat bij kijken om een goed idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Arnhemse inwoners met een idee kunnen gratis terecht bij de Ideeënmakelaars Arnhem. De Ideeënmakelaar stelt vragen, luistert en denkt mee. Zo wordt een plan concreter en komt boven tafel wat er nodig is om het plan tot uitvoer te brengen. De ideeënmakelaars zullen door Arnhem te vinden zijn in gesprek op de Vrijdagmarkt, het winkelcentrum, een buurthuis of op een festival.

meer lezen

Op de feestdagen in april, mei en juni haalt SUEZ geen restafval, PMD en GFT op.
Hiervoor gelden vervangende inzameldagen.

Tweede Paasdag (maandag 17 april):     wordt zaterdag 15 april
Koningsdag (donderdag 27 april):           wordt zaterdag 29 april
Hemelvaart (donderdag 25 mei):            wordt zaterdag 27 mei
Tweede Pinksterdag (maandag 5 juni):   wordt zaterdag 3 juni

meer lezen

De reeds betrokken bewoners (Lange Wal, De Houtmanstraat) en Wereldhave gaan samen een plan maken om de Lange Wal veiliger in te richten wanneer er een nieuwe aansluiting komt op die Lange Wal. De wethouder heeft gisteren toegezegd dat een verkeerskundige van de gemeente bij dat overleg zal aansluiten.

meer lezen

Het eerste uur van de vergadering bestond uit een presentatie van de plannen met Winkelcentrum Presikhaaf door eigenaar Wereldhave. De presentatie vond plaats in de centrale ruimte van het MFC Presikhaven. Naast de deelnemers aan het wijkplatform was een aantal buurtbewoners op de presentatie afgekomen.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen