Presikhaaf Wijknieuws

Arnhem gaat de komende jaren de leegstand in het basisonderwijs te lijf door kleinere scholen te bouwen en door overtollige lokalen te verhuren aan kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Dit heeft ook gevolgen voor de basisscholen in de buurt Over het Lange Water.

meer lezen

Het besluit van de gemeente Arnhem om een megabouwmarkt op bedrijventerrein IJsseloord 2 toe te staan, ligt in de prullenbak. De rechtbank acht dit besluit in strijd met de wet.

meer lezen

De groene strook tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen, Laan van Presikhaaf, Zoomstraat/Amerstraat en de Merwedestraat in West Presikhaaf krijgt een facelift. Zomereiken, hazelaars, boswilgen. Een greep uit het nieuwe groen dat komt in het toekomstig parkje in West Presikhaaf 1.

meer lezen

De vrijdag voor Pinksteren zijn de lang verwachtte waterpompen bij het speelbos en de moestuin in het park Kinderkamp geplaatst.

meer lezen

Op 8 juni organiseert Kunstbedrijf Arnhem een Kunstcafé 55+ in T-Huis Presikhaaf met als thema ‘Dwarse kunst’.

Jeroen Jongeleen
Kunstenaar Jeroen Jongeleen geeft een presentatie over zijn kunst. Hij is een bijzonder kunstenaar en behandelt de manier waarop wij omgaan met de publieke ruimte. Hoe zien we die? Hoe gaan we er mee om? Hoe kunnen we er invloed op uitoefenen? Hoe speelt kunst daar een rol in?

meer lezen

Zaterdag 20 mei was het de Dag van de Bouw. Giesbers Ontwikkelen en Bouwen bood de gelegenheid om binnen te kijken bij de transformatie van de voormalige Rijkswaterstaattoren. Het betreft momenteel één van de grootste kantoortransformaties buiten de randstad.

Er werd massaal gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Met ruim 600 geïnteresseerden die verspreid over de dag een kijkje kwamen nemen kunnen we spreken van een zeer succesvolle dag. Veel mensen uit de omgeving kwamen om van het grandioze uitzicht te genieten.

meer lezen

Pianoliefhebbers opgelet,

Eind juli en begin augustus, als bijna iedereen met vakantie is, hebben wij, wijkbewoners, kans om vier pianoconcerten van korte duur, vlakbij in Kumpulan (park Bronbeek), te bezoeken.

meer lezen

De Cultuurgroep Presikhaaf organiseerde op 19 mei een culturele avond, waarbij ze de muziekgroep Banda Exota wisten te contracteren. De avond werd goed bezocht en de bezoekers genoten van de swingende muziek uit Afrika en Latijns-Amerika. De groep wist het publiek mee te sleuren in het swingende ritme dat zij ten gehore brachten. Het was een geslaagde avond.

meer lezen

Helix, de voormalige Rijkswaterstaattoren, die omgebouwd is tot studentenhuisvesting is sinds vrijdagavond verlicht.

Zaterdag 20 mei hield SSH& een open huis, waarbij men een rondleiding en uitleg kreeg over de verbouwing van kantoren naar studentenhuisvesting.

Zo kreeg de redactie de gelegenheid om ook foto's te maken van het prachtige uitzicht vanaf de bovenste etage over de wijk Presikhaaf.

meer lezen

In november 2016 is Pluryn gestart met de dagbehandeling en de fietsenwerkplaats naast het winkelcentrum Presikhaaf aan het hisveltplein 7.

meer lezen

Lever je elektrische apparaten of spaarlampen in bij de afvalbrengstations in Noord en Zuid. Hiermee kun je prijzen winnen én steun je de Wecycle-actie, een landelijke inzamelwedstrijd tussen gemeenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

meer lezen

Er komt heel wat bij kijken om een goed idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Arnhemse inwoners met een idee kunnen gratis terecht bij de Ideeënmakelaars Arnhem. De Ideeënmakelaar stelt vragen, luistert en denkt mee. Zo wordt een plan concreter en komt boven tafel wat er nodig is om het plan tot uitvoer te brengen. De ideeënmakelaars zullen door Arnhem te vinden zijn in gesprek op de Vrijdagmarkt, het winkelcentrum, een buurthuis of op een festival.

meer lezen

De reeds betrokken bewoners (Lange Wal, De Houtmanstraat) en Wereldhave gaan samen een plan maken om de Lange Wal veiliger in te richten wanneer er een nieuwe aansluiting komt op die Lange Wal. De wethouder heeft gisteren toegezegd dat een verkeerskundige van de gemeente bij dat overleg zal aansluiten.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen