Energietransitie Presikhaaf

Op donderdag 15 februari stond de opbouwwerker van Rijnstad weer naast de Blauwe Tomaat en Jo’s Hofje op het terrein van Buurthuis De Oosthof. Deze keer niet alleen met de Arnhem AANhanger, maar ook het KRACHTpunt was meegekomen. Het KRACHTpunt is een huisje waarin allemaal energiebesparende zaken te zien zijn. Het is speciaal gemaakt om aan mensen te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om je energierekening te verlagen. Voorbeelden hiervan zijn radiatorfolie, spaarlampen, stekkerdozen met een aan en uit knop, douchetimers en nog veel meer.

Maar liefst 4 buurtbewoners hebben zich opgegeven voor een gratis energiecoach en zeker 10 mensen zijn naar huis gegaan met gratis energiebesparende spullen.

Het was een hele gezellige en doeltreffende middag!


Over 2 weken staan we er weer. Komt u dan ook gezellig langs?

Donderdagmiddag 29 februari van 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur op het terrein van De Oosthof, Kinderkamp 9. Hopelijk tot dan?

Gemeente Arnhem wil graag inwoners helpen om de energierekening te verlagen.

Hoe?

Met de hulp van een Energiecoach!

U kunt zich hiervoor gratis aanmelden bij de Energiebank.  De Energiecoach komt 3 tot 6 keer (uniek in Nederland!) bij u thuis, om u te helpen uw energieverbruik te verlagen.

De wijk in

Om meer bekendheid te geven aan gratis energiecoaching, zult u de komende tijd de opbouwwerker Angeliek Smits van Rijnstad regelmatig tegenkomen bij activiteiten in de wijk. Zo waren Angeliek en Annelot (namens de Energiebank) op 14 december aanwezig bij het gezellig samenzijn bij Jo’s Hofje bij de Oosthof!

Met een kar vol energiebesparende tips en gadgets, vertelden zij bezoekers over de mogelijkheden. Ook kon men zich ter plaatse aanmelden voor gratis ondersteuning door een energiecoach.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • De energiecoach samen met u kijkt hoe u energie zou kunnen besparen, en daarover adviseert?
  • De energiecoach u kan helpen met praktische oplossingen, zoals het plaatsen van radiatorfolie, waarmee u veel kunt besparen op uw energierekening?
  • Alle middelen die de energiecoach nodig acht om uw huis energiezuiniger te maken, gratis zijn?
  • Voor grotere energiebesparende klussen gratis de hulp ingeschakeld kan worden van een klusteam?

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Energiebank, kijk op https://energiebankregioarnhem.nl/ of bekijk het werk van een energiecoach in dit filmpje op YouTube.

Aanmelden?

Ook besparen op uw energierekening met de hulp van een energiecoach? Ga naar www.ArnhemAan.nl/energiecoach of bel 06 42875830

Deel deze pagina op social media: