Vijf jaar De Blauwe Tomaat

Het idee zat al een tijdje in haar hoofd: groente en fruit toegankelijk maken voor iedereen. Loes van der Meulen trok in 2018 de stoute schoenen aan en voor ze het wist had ze de sleutel van een oude SRV-wagen in handen.

Ze richtte een stichting op en bedacht de opvallende naam ‘De Blauwe Tomaat’. Dat is deze maand precies vijf jaar geleden. Inmiddels heeft De Blauwe Tomaat maar liefst 165.000 kilo groente en fruit aan kunnen bieden aan inwoners van Presikhaaf, Immerloo, ‘t Duifje, Het Broek, de Geitenkamp en sinds kort ook Klarendal.

Loes brengt samen met vele vrijwilligers het sociale aspect van boodschappen doen terug; er is tijd voor een praatje met vaak een kopje koffie, thee of soep. Het geeft veel voldoening en plezier aan zowel de vrijwilligers als aan de vele (vaste) klanten.

In Presikhaaf staat De Blauwe Tomaat iedere donderdag van 13.00 tot 15.00 uur bij buurtcentrum De Oosthof, Kinderkamp 9.

Deel deze pagina op social media: