Tuinvrijwilligers gezocht voor pilot met bescheiden beloning

Heb jij groene vingers? Ben jij graag buiten? En vind je het leuk om mensen te helpen? Meld je dan aan als tuinvrijwilliger bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem).

MVT Arnhem helpt jaarlijks 450 mensen met hun tuin. Op dit moment is er een wachtlijst vanwege een tekort aan vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar meer helpende handen van enthousiaste Arnhemmers. Omdat we een tekort aan tuinvrijwilligers hebben en veel tuinaanvragen, gaan we vanaf 1 juli totenmet 31 december 2024 een proef doen met een vrijwilligersvergoeding voor jou als tuinvrijwilliger. We bieden jou in die periode een vergoeding per tuin aan van € 25,- Hiervoor werk je vier uur aan één tuin. 

Welke kennis en vaardigheden zijn nodig:
Kennis van en ervaring met tuinonderhoud is handig. We zoeken geen prof maar het is fijn dat je het onderscheid weet te maken tussen onkruid en tuinplanten. Verder vragen we van jou respect voor anderen en inlevingsvermogen.

Wat maakt het vrijwilligerswerk de moeite waard?
Jij helpt mensen die zelf niet (meer) in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Dankzij jouw inzet zijn mensen in staat om in hun huis te blijven wonen en hoeven zij zich niet te schamen voor achterstallig onderhoud. Jouw inzet wordt gewaardeerd door de hulpvragers en MVT Arnhem.

De mensen die MVT Arnhem om hulp vragen zijn kwetsbare Arnhemmers, mensen met een lichamelijke of psychische beperking, ouderen met een klein sociaal netwerk en mantelzorgers. Onze vrijwilligers helpen ze op een praktische manier weer op weg en als tuinvrijwilliger lever je hier een grote bijdrage aan.

Tijdbesteding:
Dat mag je zelf indelen en je maakt zelf een afspraak met de hulpvrager waardoor je kunt afspreken wanneer jou dat het beste uitkomt. Een vrijwilliger besteedt vier uur aan een tuin klus.
Je kunt je tijd zelf indelen en naar gelang jouw behoefte ben je een dagdeel (een ochtend of een middag) beschikbaar. Dat kan ook 1x per maand zijn of meer regelmatig. We zijn blij met alle hulp.

Waar?
Naar gelang uw behoefte kunt u ingezet worden in en rondom uw wijk of in heel Arnhem.

Vergoeding:
Per tuinklus van vier uur krijg je 25 euro. Per jaar mag je maximaal € 2100,- als vrijwilligersvergoeding belastingvrij ontvangen. Hoeveel je als vergoeding ontvangt hangt dus helemaal van jou af en natuurlijk van hoe vaak je je wilt inzetten. MVT helpt jou dit maximumbedrag in de gaten te houden. 

Je bent verzekerd tijdens jouw vrijwilligerswerk
Wij voorzien in goede tuingereedschappen, wat je van ons in bruikleen krijgt.

Ben jij enthousiast en past dit bij jou? Neem dan contact op met Hannette Wijma via emailadres h.wijma@mvtarnhem.nl of via telefoonnummer 026-370 3540.
We heten je graag welkom bij MVT Arnhem als tuinvrijwilliger!

Deel deze pagina op social media: