De vijftienjarige Can voor één dag baas van Introdans

JINC Baas van Morgen-leerlingen hebben het voor het zeggen in de rol van directeur

De vijftienjarige Can uit de wijk Presikhaaf in Arnhem was op donderdag 6 juni voor één dag baas van Introdans. JINC organiseerde deze dag het jaarlijks terugkerende evenement JINC Baas van Morgen. Leerlingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting een goede start op de arbeidsmarkt kregen voor één dag de stoel van een directeur, CEO of politicus. Dertig leerlingen van het Maarten van Rossem in Arnhem en het Mondial College in Nijmegen deden mee. Zakelijk directeur van Introdans Marieke van ’t Hoff maakte plaats voor VMBO leerling Can die op het Maarten van Rossum zit. Samen met collega’s en dansers van Introdans zorgde ze voor een onvergetelijke dag.

De dag werd afgetrapt met een gezamenlijk ontbijt bij de Papierfabriek in Nijmegen voor alle Bazen van Vandaag en Morgen. Ongeveer 500 jongeren in heel Nederland deden vandaag mee aan het evenement.

Een perfecte match
Marieke van ’t Hoff: “Can is een creatieve jongen die houdt van acteren en dansen. Hij vond het heel leuk om te ervaren hoe het er bij een professioneel dansgezelschap aan toe gaat. Can kreeg als eerste een rondleiding door de studio’s, kantoren en kostuumatelier van Introdans. Ook was hij bij een meeting met Filip Studio’s die voor ons een dansactiviteit voor kinderen en jongeren ontwikkelen met behulp van Augmented Reality. Can deelde met ons zijn ideeën over hoe we een jonger publiek naar het theater kunnen krijgen en hoe een zakelijk directeur daar aan bij kan dragen. ’s Middags woonde hij de officiële doorloop bij voor de komende voorstelling End of Season zodat hij de dansers in actie kon zien. Tot slot werd hij in stijl thuisgebracht door de taxi. Het was heel bijzonder om een Baas van Morgen een dag bij ons in huis te hebben. Met Can was het een perfecte match!” Ook Can zelf heeft genoten van deze dag: “Wat mooi om bij Introdans rond te lopen en de dans van zo dichtbij te zien en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb leuke dingen gedaan en gesprekken gehad en ik heb zelfs naar de doorloop van de voorstelling mogen kijken!”

foto: Jinc

Talent stimuleren
Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij of zij verder ook is. Bedrijven die meededen in Arnhem zijn: Arriva, Cito, The Economic Board, EY Arnhem, Gemeente Arnhem, Heutink Productie Partners, KplusV, KuiperGroep, Monuta, Musis & Stadstheater, Nationaal Programma Arnhem-Oost, OHRA, Pleyade, Royal Fassin en Scalabor.

Deel deze pagina op social media: