Themabijeenkomst Resultaten onderzoek niet-stemmer in Arnhem

Elke vier jaar kiezen inwoners van de Gemeenteraad Arnhem de leden van de gemeenteraad. Vorig jaar, in 2022, hebben minder mensen dan ooit gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wij zijn benieuwd waarom mensen steeds minder gaan stemmen. Het onderzoeksbureau Citisens heeft in opdracht van ons onderzocht waarom mensen wel of niet gingen stemmen.

Op woensdagavond 6 september presenteert Citisens de uitkomsten het onderzoek aan de stad en het gemeentebestuur. Vier weken lang konden Arnhemmers een (online) vragenlijst invullen. Ook gingen onderzoekers de straat op om informatie op te halen bij Arnhemmers en er zijn interviews afgenomen. Veel Arnhemmers hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Hier zijn wij heel dankbaar voor. Na de presentatie zullen er mensen uit de stad deelnemen aan een talkshow om de resultaten te bespreken.

Luistert en praat u ook mee over dit onderwerp op 6 september?

Kijk voor meer informatie en het programma op arnhem.nl/septemberbijeenkomst.

Voor wie? Arnhemmers, organisaties, pers en andere geĂ¯nteresseerden

Wanneer? Woensdag 6 september

Waar? Stadhuishal, Stadhuis Arnhem

Hoe laat? 19.30 – 23.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Aanmelden? arnhem.nl/septemberbijeenkomst of scan de QR-code

Deel deze pagina op social media: