Zaterdag 8 juli 2023: fietskeuring voor Ome Joop’s Tour

Komende zaterdag, 8 juli, vindt vanaf 10.00 uur ’s ochtends bij fietsspeciaalzaak Mantel Store aan de Overmaat in Arnhem Zuid de fietskeuring plaats van de 72 kinderen die dit jaar meefietsen met Ome Joop’s Tour. De wielerronde gaat zaterdag 22 juli van start.

Vrijwilligers van fietsenhandel Mantel zijn de hele dag aanwezig om alle fietsen te keuren. Samen met Veilig Verkeer Nederland wordt gekeken of de fietsen veilig genoeg zijn. De ervaring leert dat dit in de meeste gevallen ook inderdaad zo is. Zo niet, dan worden kleine reparaties ter plekke uitgevoerd.

Fietsles
Niet alle kinderen die meerijden met Ome Joop’s Tour hebben genoeg ervaring op de fiets. Daarom wordt voor het eerst dit jaar extra aandacht gegeven aan fietsles. Zodoende kunnen alle deelnemers veilig en verantwoord meefietsen tijdens de wielerronde.

Ome Joop’s Tour begint dit jaar op zaterdag 22 juli 2023. Die dag maken de kinderen kennis met hun fiets en krijgen ze informatie over het rijden in de tour. Tijdens de kennismaking dag zijn er veel leuke activiteiten.

Startschot
Op maandag 24 juli zal wethouders Bob Roelofs het startschot geven voor 6 geweldige dagen van deze oudste fietsvakantie van Nederland door de regio. Tot en met zaterdag 29 juli 2022 organiseren we een fietstour, waarbij drie keer overnacht wordt in buitengoed De Panoven in Zevenaar.

Ome Joop’s Tour is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheid hebben. Er wordt geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins gemaakt, iedereen is welkom en mag er zijn.

Naast fietsen, plezier maken en vakantie vieren met leeftijdsgenoten, heeft Ome Joop’s Tour ook een educatief tintje. Door samen te werken, oog te hebben voor de natuur en goed je best te doen, kunnen er echte wielertruien verdiend worden. Net als in de echte Tour de France.

Organisator Marcel Legerstee:
“In het gedachtegoed van mijn vader, die na de oorlog zag dat de kinderen in Arnhem te kort werd gedaan, zet ik zijn werk voort. Met veel passie en gedrevenheid is dit inmiddels mijn levenswerk geworden. Ik word er blij van als we weer van start gaan met al die kinderen. Juist en vooral in deze tijd is de nood binnen sommige gezinnen zo groot, dat kinderen vergeten worden en niet meer kind kunnen zijn. We proberen kinderen die meegaan een vakantie te geven, daarnaast leren we ze dat je met respect en liefde met elkaar om moet omgaan. In de huidige tijd waar polarisatie op de loer ligt is het belangrijk hierover te blijven praten met de kinderen. Binnen Ome Joop’s Tour is dan ook geen ruimte voor discriminatie en buitensporig gedrag.”

Over Ome Joop
Ome Joops Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joops Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen.

Ome Joop’s Tour: sinds 1950 een belevenis uit Arnhem.

Meer informatie via https://www.omejoopstour.nl

Deel deze pagina op social media: