Straatafval

Op de foto staat het resultaat van een half uur rapen in één straat. Ik word er treurig van. Het afval wordt uit de flat of auto’s gegooid. Ik heb nog niet alles kunnen doen, simpel de zak was vol. Maar het is niet alleen hier in de Dukenburgstraat. Het is in de hele wijk verschrikkelijk. Ik woon hier al 46 jaar, maar heb nog nooit zoveel afval gezien op straat.

Sinds de gastronoom gekomen is, is het verergerd. Maar zij zijn niet schuldig. Nergens staat daar een bordje met: Gooi het maar op straat. Het zijn de klanten, maar ook buurtbewoners die hun eigen nest bevuilen. Ouders, voed je kinderen op. En lead by example.

Het meest ergere nog (maar ook grappig) is dat veel mensen denken dat ik een taakstraf heb. Ze vinden het dan ook heel gek dat een vrouw van 46 jaar, met eigen bedrijf, vrijwilliger de straat schoon probeert te houden. Mevrouw U bent gek! (Nog wel met U aanspreken).

Zucht.

Met vriendelijke groet,

Kathinka

Deel deze pagina op social media: