Nieuws voor kids: Presikheaven Junior

Flore Derickx en Rory Schellingerhout zijn twee jonge vrijwilligers die gaan proberen Presikheaven Junior op te starten: een Jongerenclub van Sterrenwacht Presikheaven. Die richt zich op tieners, dus op jongeren van tien tot negentien jaar.

En dankzij Flore begint de club met een astro-gemodificeerde camera van het bedrijf Dutch Digital Works! Die kreeg ze door de beste motivatie te schrijven waarom zij die zou moeten krijgen. Flore schreef dat ze hem voor de nieuwe club wilde winnen en daarmee krijgt de club een Canon-camera waaruit een filter is gehaald. Daardoor is de camera veel gevoeliger geworden voor het rode licht wat door waterstofgas wordt uitgestraald. Gefeliciteerd en bedankt, Flore! En nu maar wachten op goed weer en de mooie astrofoto’s van Presikheaven Junior!

Ben jij een tiener en wil je ook meedoen met Presikheaven Junior? Stuur dan een e-mail aan presikheaven@gmail.com met daarin je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Geef die e-mail het onderwerp: Presikheaven Junior. Met je telefoonnummer kom je dan in de WhatsApp-community die Flore heeft aangemaakt.

Deel deze pagina op social media: