Scalabor helpt meiden en vrouwen met menstruatieproducten

Scalabor start met uitdelen van gratis menstruatieproducten vanaf de 1ste week van november. Vanaf deze week hebben wij twee uitgifte punten, de zo genoemde MUP’s (Menstruatieproducten Uitgifte Punt) op de Driepoortenweg 35 en op de Beverweerdlaan 1 in Arnhem.

In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Scalabor ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Arnhem te helpen.

Petra Zwiers, adviseur HR & Beleid: “Wij werken graag mee aan het geweldige initiatief van het Armoedefonds om meiden en vrouwen met een krappe beurs te steunen. Want persoonlijk hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk zijn.”

Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus Irene Verspeek (woordvoerder van het Armoedefonds).

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede.

Deel deze pagina op social media: