Jeugd Arnhem gaat de keuken in tijdens kookwedstrijd ‘Wie is de chef?’

Stichting Rijnstad en Kookjes de Kinderkookcoach nodigen Arnhemse kinderen uit voor het grote evenement ‘Wie is de chef?’. Dit is een kookwedstrijd voor Arnhemse kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen uit verschillende wijken dagen elkaar uit om de beste chef te worden.
De feestelijke aftrap van dit evenement is op 22 september 2022. De finale is op 17 november.

Koken met plezier: verbindt en geeft zelfvertrouwen
‘Wie is de chef?’ is een kookwedstrijd voor Arnhemse kinderen. Met deze kookwedstrijd willen Rijnstad en Kookjes aandacht geven aan gezonde voeding en levensstijl. Naast het opdoen van kookvaardigheden worden de motorische en taal- en rekenvaardigheden van kinderen versterkt. Door het plezier van samenwerken en samen strijden (als wijk), krijgt het zelfvertrouwen van de kinderen een mooie oppepper.

Aftrap ‘Wie is de chef?’
De aftrap van dit evenement vindt plaats op 22 september 2022 van 16.00 tot 17.30 uur op het dakterras van cultureel centrum Rozet (één van de samenwerkingspartners tijdens dit evenement). De details van de kookwedstrijd worden gedeeld onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen uit Arnhem is welkom: kinderen, ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden! Omdat het een pilot is, zijn ook Arnhemse organisaties die hieraan wellicht nog een bijdrage willen leveren van harte welkom. Aanmelden via wieisdechef@rijnstad.nl.
 
Doe jij ook mee?
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud en houd je van koken? Meld je dan uiterlijk 7 oktober aan via wieisdechef@rijnstad.nl Vermeld hierbij je voor- en achternaam, leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer en in welke wijk je woont. Wees er snel bij want vol = vol.

Data
De voorrondes vinden plaats in de periode tot 31 oktober. Kwartfinale is op 3 november, halve finale op 10 november en de grote finale op donderdag 17 november.

Samenwerkingspartners
Rijnstad en Kookjes zoeken de verbinding op met vele samenwerkingspartners tijdens dit kookevenement. Op dit moment zijn de partners De Blauwe Tomaat, Dela Fonds, Rozet, De Stadskeuken, Leerpark Presikhaaf en Vitanos al betrokken bij dit evenement. Samen sterk voor Arnhem!

Deel deze pagina op social media: