Het Grote Kinderfeest in Park Presikhaaf

Dit jaar vindt in het weekend van 22 en 23 juni Het Grote Kinderfeest plaats in Park Presikhaaf. De Stichting Vier IED! organiseert al bijna tien jaar jaarlijks een groot kinderfeest. De beweging ontleent zijn naam letterlijk aan een oproep: “Vier IED!” betekent namelijk Vier FEEST! De stichting roept op tot het vieren van het Ramadan- en Offerfeest. Het doel is deze feesten gemeengoed maken onder alle Arnhemmers, ongeacht hun (religieuze) achtergrond en moslims en niet-moslims met elkaar in verbinding brengen.

Met het feest bereikt de stichting jaarlijks ruim 8000 bezoekers. In de eerste plaats is het feest bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar van diverse culturele achtergronden én hun ouders en familie. De visie achter het feest is dat álle Arnhemse kinderen een feestbeleving verdienen tijdens de twee belangrijkste feesten voor moslims. Op die manier worden de islamitische feesten niet alleen feesten van moslims, maar van alle Arnhemmers, vergelijkbaar met andere volksfeesten in Nederland.

Het feest is een ware beleving voor kinderen en hun familie. Met verschillende attracties zoals botsauto’s, een stormbaan en draaimolen én (gratis!) friet, suikerspinnen en ranja is het een unieke beleving voor veel Arnhemse kinderen. Ook voor familie is er voldoende te beleven met onder andere een foodbazaar met vele verschillende foodtrucks.

Op 22 en 23 juni is het zover. De stichting hoopt met een nieuwe locatie (Park Presikhaaf) weer net zo veel bezoekers te verwelkomen en een unieke ervaring te bieden als voorgaande jaren. Tot dan!

Deel deze pagina op social media: