Sportuitslagen 23/24 september

Dit weekend was de eerste ronde van het amateurvoetbal, de uitslagen.

Nijmegen-Eendracht Arnhem 6-0 (0-0).

Eendracht Arnhem zal zich een andere competitiestart hebben voorgesteld. De ploeg van trainer William Gorissen verloor met liefst 6-0 van en in Nijmegen. Opvallend was dat het na een uur spelen nog 0-0 stond.

,,Nijmegen was in het eerste uur wel de betere ploeg, maar zelf kregen we ook kansen op 0-1”, meldde Gorissen. ,,Ik miste drie vaste basisspelers en tot overmaat van ramp vielen ook nog eens Sander Kok, Dennis Borman en Omar Nazari geblesseerd uit.”

Na de 1-0 in de 60ste minuut hield Eendracht nog even stand, maar na de 2-0, tien minuten later, was er geen houden meer aan voor de gehavende Arnhemse ploeg.

Elsweide-Turkse Kracht 8-0 (4-0). Doelpunten: Mehmet Gökdemir (4), Ahmed Bagici (2), Fatih Sprenkel en Abdelilah El Malki.

Het gepromoveerde Elsweide kende een daverende start. ,,We hebben als team echt goed gespeeld”, vond Elsweide-coach Harun Köprülü . ,,Iedereen heeft gewerkt voor elkaar.”

Opvallend was dat naast Köprülü ook zijn collega-trainer van Turkse Kracht de rode kaart kreeg. ,,Dat had niets met het spel te maken, maar kwam door reacties naar elkaar toe. Er waren wat woordenwisselingen.”

Deel deze pagina op social media: