Bewoners van Zorglocatie Regina Pacis vissen met Arnhemse hengelaars

In het kader van project SAMEN VISSEN met bewoners van Zorgcentra hebben bewoners van Regina Pacis op donderdag 10 augustus een heerlijke ochtend beleefd aan de grote vijver op Presikhaaf. Het verzoek voor deze ochtend was door Attent Zorg en Behandeling ingediend bij Hengelsportfederatie Midden Nederland. Zij heeft op haar beurt lokale hengelsportverenigingen benaderd en zowel Hengelsportvereniging Elden als De Serpeling bereid gevonden hiervoor te zorgen.

De grote vijver langs de IJssellaan op Presikhaaf bleek een uitgelezen stek om aan het verzoek van Attent te voldoen. Gemakkelijk bereikbaar met vervoer en rolstoel, overzichtelijk en op een mooie plek in Arnhem. Aan vrijwilligers vanuit de hengelsport was geen gebrek hetgeen resulteerde in bijna een op een begeleiding van deelnemende bewoners. Aan het vooraf gehoopte scenario van prima weer, een veilige stek en ook nog eens vis binnen hengelen werd volledig voldaan. Nagenoeg alle bewoners inclusief hun begeleiders hebben wel een keer beet gehad.

Vanuit de hengelsport werden de deelnemers ruim geïnformeerd over welzijn van de vis en alle andere zaken die met natuurbeleving en hengelsport te maken hebben. Tijdens het vissen werden ook rode Amerikaanse rivierkreeften getoond, de vijver zit er vol mee, en iets over deze invasieve soort verteld. Zoals altijd vliegt de tijd voorbij en na 2 uurtjes hengelplezier nam de zorggroep afscheid van de organiserende hengelsport. Naast beide eerdergenoemde verenigingen waren medewerkers van Hengelsportfederatie Midden Nederland aanwezig en een medewerker van Decathlon Arnhem die voor lokaas en maden hadden gezorgd.

“Ik heb een geweldige dag gehad” aldus een van de mensen vanuit de zorggroep. Tijdens het afscheid heeft begeleidster van Attent een verzoek ingediend om eenzelfde visochtend te organiseren voor de dames uit Regina Pacis. De hengelsport gaat dit met alle plezier met de groep doen in de laatste week van augustus. Bent u geïnteresseerd in het project SAMEN VISSEN kijk dan eens op www.samenvissen.nl.

Deel deze pagina op social media: