Presikhaaf Wijknieuws

Gezondheid en fitness worden in de nieuwe strategie gezien als een ‘belangrijk anker’ voor WC Presikhaaf. Sportschool BasicFit streek er eind vorig jaar neer en eerder vestigde in 2019 zich al een tandarts in het complex. Wereldhave onderhandelt momenteel met een fysiotherapeut en een diëtist en sluit andere nieuwe partijen niet uit.
Lees meer in De Gelderlander >>>

meer lezen

Sinds een jaar kunnen Arnhemmers met hulpvragen bij hun burgerinitiatief of vrijwilligersorganisatie, een beroep doen op Praktische Zaken. Inwoners besteden hun tijd en energie het liefst aan datgene waarvoor zij hun initiatief begonnen zijn, want daar zijn ze goed in.

meer lezen

Altijd al meer willen weten over je voorouders? In het familieloket van Erfgoedcentrum Rozet helpen we je op weg met onderzoek naar de geschiedenis van je familie.

meer lezen

De van oorsprong Katholieke John F. Kennedyschool, geopend in 1967, is deze week met de grond gelijk gemaakt. Sinds het schooljaar 2018-2019 stond het gebouw leeg nadat de leerlingen naar de dr. Dreesschool vertrokken en samen verder gingen als de Parkschool.

meer lezen

Heb je een idee? Wij denken met je mee!
Sinds 2017 kun je als burger gebruik maken van de gratis diensten van de Ideeënmakelaars Arnhem. Het team is in 2020 met twee nieuwe Ideeënmakelaars weer op volle sterkte, om nog beter en sneller in te spelen op de realisatie van nieuwe ideeën en initiatieven.

meer lezen

Oproep: Waar moet knuffelkunstwerk Feestaardvarken nu naar toe?

meer lezen

Bestemmingsplan en globale planning

Op 18 december 2019 heeft een inloopavond in De Oosthof plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst konden bezoekers (meer) inzicht krijgen in de plannen voor nieuwbouw en renovatie in de wijk Over het Lange Water. De huidige gebouwen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gaat om een nieuw schoolgebouw voor de Parkschool en Ibn-i Sina, een nieuwe sporthal en appartementen.

meer lezen

In opdracht van de gemeente Arnhem zal Putman Sloopwerken & Infra b.v. de aanwezige school inclusief bijbehorende opstallen op het perceel slopen. Bij de afronding van de werkzaamheden zal het terrein worden geëgaliseerd.

meer lezen

Een goed begin in 2020. Want vanaf 1 januari is de gemeente Arnhem gratis bereikbaar via 0800-1809. Arnhem is een gastvrije gemeente en daarbij hoort een kosteloos telefoonnummer.

De gemeente heeft alle contactinformatie op borden, flyers, posters, websites en brieven zoveel mogelijk aangepast. Maar het kan zijn dat we iets over het hoofd hebben gezien. Ziet u nog ergens een oud 0900-nummer laat het ons weten via www.arnhem.nl/melding, www.fixi.nl of 0800-1809.

meer lezen

Arnhem legt wensenpakket openbaar vervoer neer bij provincie
Uitsluitend zero emissie bussen. Bussen volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.  Een gezinstarief en speciale buslijnen van en naar kantorengebieden en P+R locaties. Deze en meer wensen legt de gemeente Arnhem neer bij de Provincie Gelderland voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Rijn-Waal.

meer lezen

Arnhem2Day is een beeldbank
Ons doel is om Arnhem meer te laten zien en vast te leggen voor de toekomst. Al jaren werkt een tal van schrijvers en fotografen op vrijwilligersbasis aan dit mega project.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen