Presikhaaf Wijknieuws

Vanaf maandag 11 mei opent Rozet eindelijk weer haar deuren. De Rozetvestigingen in Presikhaaf, Kronenburg, Centrum en de jeugdbibliobus zijn er helemaal klaar voor. De afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt om de locaties gereed te maken voor het nieuwe normaal.

meer lezen

Nieuw bestemmingsplan nodig

Reageren tot uiterlijk 16 juni

Op 18 december 2019 heeft een inloopavond in De Oosthof plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst konden bezoekers (meer) inzicht krijgen in de plannen voor nieuwbouw en renovatie in de wijk Over het Lange Water. De huidige gebouwen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gaat om een nieuw schoolgebouw voor de Parkschool en Ibn-i Sina, een nieuwe sporthal en appartementen.

meer lezen

In verband met het Corona-virus komt het spreekuur van de wijkagenten Presikhaaf voor onbepaalde tijd te vervallen.

U kunt voor contact met de wijkagenten bellen met telefoonnummer 0900 - 8844
of per e-mail:
melinde.van.aalten@politie.nl
jan.visser.3@politie.nl
richard.buyl@politie.nl

meer lezen

Bewoners van Kieftskampstraat en Verwoldelaan bedanken de vuilophalers.
Een kilo chocolade eitjes is zeer verdiend.

meer lezen
,

Pleyade TV verbindt ouderen op Pleyade-locaties met buitenwereld in coronatijd

Afgelopen vrijdag 3 april was de eerste aflevering van Pleyade TV te zien op RTV Arnhem. Pleyade TV is bedoeld om cliënten en medewerkers op de locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade te verbinden met de buitenwereld.

meer lezen

De Sociaal Raadslieden van Rijnstad zijn ‘gewoon’ aan het werk in deze tijden van Corona, maar wel op een andere manier. In verband met de coronacrisis hebben Sociaal Raadslieden geen direct contact met inwoners. Inwoners van Arnhem kunnen wel bellen of e-mailen met hun vragen.
Sociaal Raadslieden kunnen je helpen met vragen over… 

meer lezen

In Presikhaaf Oost passen we de inwerp-opening aan op 7 april

De inwerp-openingen van de ondergrondse restafval containers in uw wijk worden verkleind. Door uw afval goed te scheiden, heeft u minder restafval. Door het gebruik van 30 liter zakken hoeft u restafval niet lang op te sparen in huis.

meer lezen

Vanaf maart 2020 zijn Praktische Zaken, de AdviesBrigade en de Ideeënmakelaars, allen initiatieven die zich inzetten om Arnhemse burgerinitiatieven te ondersteunen, een nieuwe samenwerking aan gegaan met inzet op laagdrempeligheid. Ondanks de coronacrisis: zij zijn bereikbaar!

meer lezen

Voor de situatie van de vervuilde grondwal op het woonwagenkamp Betaniënstraat is een oplossing gevonden. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor de vervuilde grondwal te verwijderen en het kamp uit te breiden tot maximaal zeventien standplaatsen.

meer lezen

Zoals elke sportclub moet Budo Sport Arnhem op het ogenblik helaas haar deuren gesloten vanwege de corona-crisis. Zonder je reguliere trainingen op de sportschool is het lastiger om goed in conditie te blijven. Maar juist in een periode dat we er minder op uit trekken, is het verstandig om thuis aan je conditie te blijven werken. Daarom biedt Budo Sport Arnhem gratis verschillende videolessen aan. Zo kun je in je eigen woonkamer of in de tuin lekker blijven sporten. 

meer lezen

Hulplijn  “Voor Elkaar in Arnhem”, praktische hulp aan (kwetsbare) inwoners

De Arnhemse organisaties SWOA, Rijnstad en MTV hebben samen met de gemeente Arnhem de handen ineen geslagen en staan klaar voor inwoners van Arnhem, dus ook u als bewoners van Presikhaaf, die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

Vanwege het Coronavirus kunnen we maar beter uit elkaars buurt blijven. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je aan je dagelijkse boodschappen? Of ga je naar een belangrijke afspraak? En wordt dat belangrijke klusje nog wel gedaan? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan?

meer lezen

In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus zijn alle activiteiten in de Oosthof tot 6 april afgelast. Ook de rommelmarkt op 28 maart gaat niet door.

meer lezen

De tandartspraktijken van Maurice Hendrikx, Nico Logtenberg en Walter van Vollenhoven gaan samen verder op een nieuwe locatie onder de naam Mondzorg Presikhaaf.

Op 6 april opent Mondzorg Presikhaaf haar deuren aan de Ringoven 33 in Arnhem (IJsseloord I). Nauw verbonden met Presikhaaf en goed bereikbaar.

meer lezen

Stichting JAM is gestart met een project waarbij ervaren moeders worden gekoppeld aan de jonge moeders die de stichting onder haar vleugels heeft. Vier handen op een buik, maar dan in Presikhaaf.
Meer in De Gelderlander >>>

meer lezen

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde die aan uw woning is toegekend? Of hebt u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via www.arnhem.nl/snelreactie of telefonisch via telefoonnummer 0800 1809.

meer lezen

Dan kun je vanaf 16 maart a.s. terecht bij Rozet. Samen met Rijnstad biedt Rozet een workshop en belastingspreekuren om mensen uit Arnhem te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek een workshop belastingaangifte en gratis computer- en internetgebruik.
Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

meer lezen

In de periode maart-april-mei 2020 worden in Arnhem alle inwerp-openingen van de ondergrondse restafval containers verkleind. In plaats van 60 liter zakken, kunnen er dan alleen nog maar 30 liter zakken in de ondergrondse restafval container.

meer lezen

Zaterdag 8 februari  voerden ongeveer 60 huurders van Vivare in Presikhaaf samen met de SP actie voor het opknappen van huizen. Ze hebben een Zwartboek overhandigd aan de directeur van Vivare. Van meer dan 110 huizen in de drie straten staat beschreven wat precies de klachten zijn.

meer lezen

Sinds een jaar kunnen Arnhemmers met hulpvragen bij hun burgerinitiatief of vrijwilligersorganisatie, een beroep doen op Praktische Zaken. Inwoners besteden hun tijd en energie het liefst aan datgene waarvoor zij hun initiatief begonnen zijn, want daar zijn ze goed in.

meer lezen

Altijd al meer willen weten over je voorouders? In het familieloket van Erfgoedcentrum Rozet helpen we je op weg met onderzoek naar de geschiedenis van je familie.

meer lezen

Een goed begin in 2020. Want vanaf 1 januari is de gemeente Arnhem gratis bereikbaar via 0800-1809. Arnhem is een gastvrije gemeente en daarbij hoort een kosteloos telefoonnummer.

De gemeente heeft alle contactinformatie op borden, flyers, posters, websites en brieven zoveel mogelijk aangepast. Maar het kan zijn dat we iets over het hoofd hebben gezien. Ziet u nog ergens een oud 0900-nummer laat het ons weten via www.arnhem.nl/melding, www.fixi.nl of 0800-1809.

meer lezen

Arnhem legt wensenpakket openbaar vervoer neer bij provincie
Uitsluitend zero emissie bussen. Bussen volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.  Een gezinstarief en speciale buslijnen van en naar kantorengebieden en P+R locaties. Deze en meer wensen legt de gemeente Arnhem neer bij de Provincie Gelderland voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Rijn-Waal.

meer lezen

Arnhem2Day is een beeldbank
Ons doel is om Arnhem meer te laten zien en vast te leggen voor de toekomst. Al jaren werkt een tal van schrijvers en fotografen op vrijwilligersbasis aan dit mega project.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen