Presikhaaf Wijknieuws

Lieve gasten/bewoners van Presikhaaf
Wij zijn jullie niet vergeten. Nu het duidelijk is dat wij nog een tijdje zonder onze wijkdiners moeten doen, hebben wij samen met partners uit de wijk een alternatief programma voor de komende weken gemaakt. Wij trappen af met een samenwerking met Huis van de wijk de Overkant.

Klik voor meer informatie >>>

meer lezen

Lionsclub Arnhem Arentheem houdt ook dit jaar weer een inzameling van Douwe Egberts-waardepunten voor de Voedselbank Arnhem e.o. In de periode van 7 tot en met 24 december staan in een tiental supermarkten, verspreid in Arnhem, grote inzameldozen klaar om de bonnetjes in te deponeren.

meer lezen

Contact op afstand met uw geliefden, vrienden of collega’s. Niet meer naar uw vaste kroeg of sportles kunnen. U kunt zich in deze tijd behoorlijk opgesloten en alleen voelen.
Speciaal voor inwoners van gemeente Arnhem organiseren Indigo, het sociaal wijkteam, team leefomgeving, de SWOA en de huisartsenpraktijk een online bijeenkomst over het ervaren van eenzaamheid. We gaan in gesprek over wat eenzaamheid nu precies is en wat u zelf kunt doen om deze gevoelens te verminderen.

meer lezen

Vrijdagavond 27 november rond 20.00 startte de actie en ging de drone de lucht in op zoek naar de personen en groepen die overlast veroorzaken door onder andere vuurwerk.
Lees verder op Gelrenieuws >>>

meer lezen

Speciaal voor mantelzorgers die voor iemand met psychische problemen zorgen, verzorgt Indigo in december vier livestreams. Tijdens deze livestreams kunt u - gratis en anoniem – genieten van het prachtige theaterstuk Hou me los.

meer lezen

Bij het Financieel Café kan je terecht met (korte) vragen over administratie en financiën. Deskundige vrijwilligers van SWOA en Humanitas helpen je bijvoorbeeld bij het lezen van een (lastige/officiële) brief of het invullen van een ingewikkeld formulier.

meer lezen

Een buurtbewoner heeft maandagavond 23 november een brand onder het afdak van een entree van een flat in de Arnhemse wijk Presikhaaf geblust. De man trok een brandende kinderfietskar onder het afdak weg en gooide een oud tapijt over de vlammen.
Lees verder in De Gelderlander >>>

meer lezen

Vanaf maandag 16 november gaat op de Pleijroute in Arnhem de trajectcontrole aan. Weggebruikers moeten extra goed op hun snelheid letten. De installatie bewaakt vanaf dat moment 24 uur per dag de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op het traject.
Lees verder in De Gelderlander >>>

meer lezen

Huiseigenaren in Arnhem die hun woning willen verduurzamen kunnen daarvoor tegen aantrekkelijke voorwaarden geld lenen. Als de Arnhemse gemeenteraad instemt met een voorstel voor een nieuw type duurzaamheidslening is daarvoor de komende vijf jaar, 10 miljoen euro beschikbaar.

meer lezen

Vanaf 14-10-2020 is de huiskamer en bar tot nader orde dicht voor bewoners en/of bezoekers en er zijn geen andere buurthuisactiviteiten tot nader order.

meer lezen

In Presikhaaf-Oost aan de Middachtensingel en Kinderkamp werken we hard aan de realisatie van een schoolgebouw, sporthal, appartementen en parkeerplaatsen.

meer lezen

U betaalt altijd al voor uw afval. Tot nu toe betaalde u een vast bedrag. Dit bedrag was afhankelijk van de grootte van uw huishouden. Vanaf 1 juli 2020 betaalt u een vast lager bedrag en een variabel bedrag (80 cent voor een restafvalzak). Door afval goed te scheiden heeft u zelf invloed op de hoogte van uw afvalkosten. 

meer lezen

Woon je in Arnhem en heb je geldzorgen? We kunnen je helpen. Samen kijken we waar je recht op hebt en wat er mogelijk is. Zet jij de eerste stap?

meer lezen

Elf initiatieven in negen Arnhemse wijken krijgen van de gemeente financiële ondersteuning om bijvoorbeeld hun buurthuis of ontmoetingsruimte te verbeteren. De gemeente heeft daar jaarlijks €500.000 voor beschikbaar. 'Buurtgenoten willen elkaar graag ontmoeten.

meer lezen

Hulplijn  “Voor Elkaar in Arnhem”, praktische hulp aan (kwetsbare) inwoners

De Arnhemse organisaties SWOA, Rijnstad en MTV hebben samen met de gemeente Arnhem de handen ineen geslagen en staan klaar voor inwoners van Arnhem, dus ook u als bewoners van Presikhaaf, die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

Vanwege het Coronavirus kunnen we maar beter uit elkaars buurt blijven. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je aan je dagelijkse boodschappen? Of ga je naar een belangrijke afspraak? En wordt dat belangrijke klusje nog wel gedaan? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan?

meer lezen

Arnhem2Day is een beeldbank
Ons doel is om Arnhem meer te laten zien en vast te leggen voor de toekomst. Al jaren werkt een tal van schrijvers en fotografen op vrijwilligersbasis aan dit mega project.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen