Presikhaaf Wijknieuws

Vanaf zaterdag 30 maart kunnen Arnhemmers een gratis zak compost krijgen op vertoon van hun afvalpas. Hiermee bedanken we alle inwoners die groente-, fruit- en tuinafval (gft) apart inzamelen.

meer lezen

Zoals jullie weten komt de meivakantie er weer aan! En ook dan hebben we weer leuke activiteiten voor alle kinderen (en ouders) in de wijk.
En natuurlijk zijn vrijwilligers welkom om te komen helpen op een dag die hen aanspreekt.
Aanmelden voor 19 april a.s. bij

meer lezen

Presikhaaf University, Stichting Jam en AM-Supportteam gaan samen een jongerennetwerk opzetten waarmee ze schulden bij jongeren proberen te voorkomen. Dat hebben zij vastgelegd in een overeenkomst. De gemeente Arnhem ondersteunt ze daarbij.

meer lezen

Praat en denk vanuit uw luie stoel mee over het nieuwe bomenbeleid. Bepaal zelf het moment en de plek om mee te denken en te praten.

meer lezen

Inloopavond en presentatie van plannen voor nieuwbouw van de Parkschool en sporthal Kermisland en renovatie Mariëndael Vso zeer goed bezocht.
De vragen bij de presentaties werden beantwoord door de directie van beide scholen en de Gemeente Arnhem.

meer lezen

Zaterdag 23 maart maakte wethouder Martien Louwers op Stadsboerderij Presikhaaf de eindstand bekend van de Afvalestafette. Er is afgelopen week maar liefst 21,5 kuub zwerfafval verzameld door vele kinderen, werknemers en bewoners uit Arnhem. De Afvalestafette is een samenwerking van Natuurcentrum Arnhem, het KinderWijkTeam en Gemeente Arnhem.

meer lezen

De ondergrondse afvalcontainers in de Arnhemse woonwijken mogen weer dicht. Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens besloten. In fases worden vanaf april 2019 de 1.300 ondergrondse containers voor restafval weer afgesloten.

meer lezen

Ook Arnhemmers die het niet zo breed hebben moeten kunnen meedoen aan de energietransitie. Het voorkomen van energiearmoede is daarmee één van de uitgangspunten voor het college van burgemeester en wethouders.

meer lezen

Leida van den Berg is lid van het team van de gemeente Arnhem dat “een wijkaanpak Arnhem Aardgasvrij” gaat bedenken en uitvoeren.
Daarbij heeft Leida de wijk Presikhaaf toegewezen gekregen.
Bewoners/ bewonersorganisaties in Presikhaaf die interesse hebben om meer te weten over:

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen