Presikhaaf Wijknieuws

In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus zijn alle activiteiten in de Oosthof tot 6 april afgelast. Ook de rommelmarkt op 28 maart gaat niet door.

meer lezen

De tandartspraktijken van Maurice Hendrikx, Nico Logtenberg en Walter van Vollenhoven gaan samen verder op een nieuwe locatie onder de naam Mondzorg Presikhaaf.

Op 6 april opent Mondzorg Presikhaaf haar deuren aan de Ringoven 33 in Arnhem (IJsseloord I). Nauw verbonden met Presikhaaf en goed bereikbaar.

meer lezen

Standaardteams.

Voetbal:  geen wedstrijden
Handbal: geen wedstrijden

meer lezen

Stichting JAM is gestart met een project waarbij ervaren moeders worden gekoppeld aan de jonge moeders die de stichting onder haar vleugels heeft. Vier handen op een buik, maar dan in Presikhaaf.
Meer in De Gelderlander >>>

meer lezen

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde die aan uw woning is toegekend? Of hebt u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via www.arnhem.nl/snelreactie of telefonisch via telefoonnummer 0800 1809.

meer lezen

Dan kun je vanaf 16 maart a.s. terecht bij Rozet. Samen met Rijnstad biedt Rozet een workshop en belastingspreekuren om mensen uit Arnhem te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek een workshop belastingaangifte en gratis computer- en internetgebruik.
Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

meer lezen

In de periode maart-april-mei 2020 worden in Arnhem alle inwerp-openingen van de ondergrondse restafval containers verkleind. In plaats van 60 liter zakken, kunnen er dan alleen nog maar 30 liter zakken in de ondergrondse restafval container.

meer lezen

Zaterdag 8 februari  voerden ongeveer 60 huurders van Vivare in Presikhaaf samen met de SP actie voor het opknappen van huizen. Ze hebben een Zwartboek overhandigd aan de directeur van Vivare. Van meer dan 110 huizen in de drie straten staat beschreven wat precies de klachten zijn.

meer lezen

Sinds een jaar kunnen Arnhemmers met hulpvragen bij hun burgerinitiatief of vrijwilligersorganisatie, een beroep doen op Praktische Zaken. Inwoners besteden hun tijd en energie het liefst aan datgene waarvoor zij hun initiatief begonnen zijn, want daar zijn ze goed in.

meer lezen

Altijd al meer willen weten over je voorouders? In het familieloket van Erfgoedcentrum Rozet helpen we je op weg met onderzoek naar de geschiedenis van je familie.

meer lezen

Bestemmingsplan en globale planning

Op 18 december 2019 heeft een inloopavond in De Oosthof plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst konden bezoekers (meer) inzicht krijgen in de plannen voor nieuwbouw en renovatie in de wijk Over het Lange Water. De huidige gebouwen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gaat om een nieuw schoolgebouw voor de Parkschool en Ibn-i Sina, een nieuwe sporthal en appartementen.

meer lezen

Een goed begin in 2020. Want vanaf 1 januari is de gemeente Arnhem gratis bereikbaar via 0800-1809. Arnhem is een gastvrije gemeente en daarbij hoort een kosteloos telefoonnummer.

De gemeente heeft alle contactinformatie op borden, flyers, posters, websites en brieven zoveel mogelijk aangepast. Maar het kan zijn dat we iets over het hoofd hebben gezien. Ziet u nog ergens een oud 0900-nummer laat het ons weten via www.arnhem.nl/melding, www.fixi.nl of 0800-1809.

meer lezen

Arnhem legt wensenpakket openbaar vervoer neer bij provincie
Uitsluitend zero emissie bussen. Bussen volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.  Een gezinstarief en speciale buslijnen van en naar kantorengebieden en P+R locaties. Deze en meer wensen legt de gemeente Arnhem neer bij de Provincie Gelderland voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Rijn-Waal.

meer lezen

Arnhem2Day is een beeldbank
Ons doel is om Arnhem meer te laten zien en vast te leggen voor de toekomst. Al jaren werkt een tal van schrijvers en fotografen op vrijwilligersbasis aan dit mega project.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen