Presikhaaf Wijknieuws

,

De Gelrepas bestaat dit jaar 25 jaar! Met medewerking van de Dullertstichting kunnen kinderen met een Gelrepas dit jaar gratis mee met Ome Joop's Tour. Tien dagen op de fiets, tien dagen lang in- en ontspanning, tien dagen lief en leed delen. Deze unieke wielerronde vindt traditioneel plaats aan het begin van de zomervakantie en is gebaseerd op een ijzersterke formule, waarin jongens en meisjes tien dagen met respect en aandacht voor elkaar gezamenlijk optrekken. In hun kielzog volgt een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden. Ome Joop's Tour is ook voor hen een feest, een happening waar vol verlangen naar wordt uitgekeken.

meer lezen

Rond de nieuwbouw van scholen in de Arnhemse wijk Presikhaaf blijven 57 bomen behouden die oorspronkelijk zouden worden gekapt. Dat daarvoor een half miljoen euro uit het gemeentelijk onderwijsbudget wordt gehaald, roept vragen op bij onderwijs en politiek.
Lees verder in De Gelderlander >>>

meer lezen

Sporthal Kermisland wordt opgeheven als trainings- en speellocatie van Aetos. De sporthal is sterk verouderd en staat op de nominatie om gesloopt te worden.  

meer lezen

Vrijdag 17 mei is het zover: je kunt een kijkje nemen tijdens de repetitie van ATK Brass! De muzikanten nodigen andere muzikanten en belangstellenden uit om op vrijdag 17 mei vanaf 19.45 uur in Clubhuis Quattro Musica aan de Roggeveenhof 60 in Arnhem, kennis te maken met de vereniging.

meer lezen

Ondergrondse containers voor restafval en PBD uitsluitend met afvalpas te openen

De gemeente Arnhem heeft maandag 6 mei de eerste ondergrondse containers in de wijk De Laar-West afgesloten. Deze wijkbewoners moeten nu hun afvalpas gebruiken om de container te openen. De komende maanden worden gefaseerd per wijk alle ondergrondse containers in Arnhem afgesloten. De ondergrondse containers voor restafval en de ondergrondse containers voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD) zijn dan alleen door Arnhemmers te gebruiken.

meer lezen

Trotse Martin Hagen van jubilerende SIK ontvangt op Koningsdag burgemeester Marcouch. Gelukkig hield het met zijn komst op met regenen en konden de kinderen met plezier van de attracties gebruik maken en de spulletjes op de kleedjes weer onder het plastic vandaan gehaald worden.

meer lezen

Uw ingezamelde afval kan hergebruikt worden. Maar goed scheiden van afval is soms best ingewikkeld. Wilt u hulp van de schonebuurtcoach? Bel dan met de Klantenservice via telefoonnummer 0900 - 1809.

meer lezen

Marjo Soomers gaf afgelopen zaterdag met veel inzet de cursus reanimatie aan een groep Presikhaafers met de jeugdige Tim als waar natuurtalent.

meer lezen

Vanaf april kun je gratis met de Gelrepas naar het Openluchtmuseum. Ontdek de nieuwe speeltuin of proef de smaken door de eeuwen heen!

meer lezen

Presikhaaf University, Stichting Jam en AM-Supportteam gaan samen een jongerennetwerk opzetten waarmee ze schulden bij jongeren proberen te voorkomen. Dat hebben zij vastgelegd in een overeenkomst. De gemeente Arnhem ondersteunt ze daarbij.

meer lezen

Praat en denk vanuit uw luie stoel mee over het nieuwe bomenbeleid. Bepaal zelf het moment en de plek om mee te denken en te praten.

meer lezen

Inloopavond en presentatie van plannen voor nieuwbouw van de Parkschool en sporthal Kermisland en renovatie Mariëndael Vso zeer goed bezocht.
De vragen bij de presentaties werden beantwoord door de directie van beide scholen en de Gemeente Arnhem.

 

meer lezen

Zaterdag 23 maart maakte wethouder Martien Louwers op Stadsboerderij Presikhaaf de eindstand bekend van de Afvalestafette. Er is afgelopen week maar liefst 21,5 kuub zwerfafval verzameld door vele kinderen, werknemers en bewoners uit Arnhem. De Afvalestafette is een samenwerking van Natuurcentrum Arnhem, het KinderWijkTeam en Gemeente Arnhem.

meer lezen

De ondergrondse afvalcontainers in de Arnhemse woonwijken mogen weer dicht. Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens besloten. In fases worden vanaf april 2019 de 1.300 ondergrondse containers voor restafval weer afgesloten.

meer lezen

Ook Arnhemmers die het niet zo breed hebben moeten kunnen meedoen aan de energietransitie. Het voorkomen van energiearmoede is daarmee één van de uitgangspunten voor het college van burgemeester en wethouders.

meer lezen

Leida van den Berg is lid van het team van de gemeente Arnhem dat “een wijkaanpak Arnhem Aardgasvrij” gaat bedenken en uitvoeren.
Daarbij heeft Leida de wijk Presikhaaf toegewezen gekregen.
Bewoners/ bewonersorganisaties in Presikhaaf die interesse hebben om meer te weten over:

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen