Presikhaaf Wijknieuws

Dinsdag werd ik van alle kanten geïnformeerd over het overlijden van wijkbewoonster Truus de Knegt za. 30 oktober jl.  Truus was een bijzondere bewoonster van Presikhaaf; betrokken bij iedereen en alles, altijd klaarstaand voor wie dan ook;  met een flinke dosis humor en altijd hartelijk.

meer lezen

Heelt u vragen of problemen door de toeslagenaffaire en zou u graag in contact willen komen met anderen om ervaringen te delen? Kom dan naar de inloopavond voor gedupeerden van de toeslagenaffaire.

U bent van harte welkom.
Elke tweede woensdag van de maand van 19:00 lot 21:00 uur

meer lezen

Aanmelden:
Wil je meer informatie of meteen aanmelden? Kijk op onze website en vul het aanmeldformulier in op: sportinarnhem.nl/beterbewegen

Bekijk de folder

meer lezen

Donderdag 7 oktober fietste minister van Verkeer en Veiligheid dhr Grapperhaus samen met burgemeester Ahmed Marcouch door Presikhaaf. De Parkschool en Presikhaaf University werden hierbij bezocht om te praten over hoe men jeugdcriminaliteit aanpakt.
Lees meer in De Gelderlander >>>

meer lezen

Het afgelopen half jaar streden meer dan 70 gemeenten tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen. Met meer dan 40.000 gewipte tegels won Arnhem in de directe derbystrijd van Nijmegen en werd de stad nummer 1 van Gelderland.

meer lezen

Een groot aantal organisaties zet zich de komende jaren in om de buitenruimte klimaatbestendig te maken en de Nederlandse tuinen te vergroenen. Met als slogan ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’ wordt onder de vlag van NL Vergroent, waarin het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een groot aantal maatschappelijke organisaties samenwerken, onder andere het najaar als het ideale plantseizoen gepromoot.

meer lezen

Met deze slogan gaat volgende week een grote campagne van start om Arnhemmers meer in beweging te krijgen. Door beperkte mogelijkheden ben je afgelopen jaar misschien wat minder enthousiast geraakt, afgehaakt of zelfs helemaal ingekakt. Met als gevolg dat je er een paar kilootjes bij hebt gekregen of niet meer zo lekker in je vel zit. 

De afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat je moet blijven werken aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dat is belangrijk. Net zo belangrijk als dat je het op een manier doet die bij je past en waar je plezier aan beleeft. Alleen zo hou je het langer vol. Maar ja, daar moet je wel wat door doen natuurlijk. En je leefstijl aanpassen gaat niet altijd vanzelf. Smoesjes zijn snel gevonden, want zo erg is het toch allemaal niet?

meer lezen

Bij de boerderijwinkels van Natuurcentrum Arnhem kunnen gratis planten worden opgehaald tegen inlevering van tuintegels. Zo kan je op een gemakkelijke manier je tuin vergroenen. Een groene tuin en buurt zijn mooier, goed voor de biodiversiteit én klimaatbestendig. Bovendien help je Arnhem mee naar de overwinning in het NK Tegelwippen.

meer lezen

Aan de Kinderkamp 7 te Arnhem ligt momenteel het bestaande schoolgebouw van de Parkschool. Wellicht bent u al bekend met het bestemmingsplan Middachtensingel-Kinderkamp dat begin 2021 is vastgesteld. In de nieuwsbrief van de Gemeente Arnhem is in januari 2021 al wat meer informatie verstrekt over de planvorming.

meer lezen

Dit jaar zijn er meer leuke speelplekken voor kinderen in Presikhaaf.

De gemeente kreeg vaak van wijkbewoners te horen, dat de speelplekken niet leuk zijn en dat er weinig te doen is voor de kinderen in Presikhaaf. Bij de Regenboog en de Mammoet is nu meer te doen, daardoor is het er nu gezellig en wordt er meer gespeeld! 

meer lezen

Subsidie Burgerkracht helpt. 

Organiseert u een activiteit in uw wijk of voor de hele stad, waarbij bewoners elkaar (digitaal) ontmoeten? Wilt u iets doen waarmee u andere Arnhemmers helpt? Dan kunt u ook in 2021 gebruik maken van de subsidieregeling Burgerkracht. Met Burgerkracht wil de gemeente Arnhem inwoners helpen om activiteiten te organiseren die het leven in de stad fijner of mooier maken.

meer lezen

In de wijken Presikhaaf en het Arnhemse Broek bevinden zich de IJssellaan en de Voetiuslaan.
Beide wegen kenmerken zich door twee brede rijbanen, beiden met twee rijstroken.

Een veel voorkomende klacht is het veel te hard rijdende verkeer. Verder staat de Voetiuslaan bekend als stenig en zou, indien het zich kan voordoen, wel enig extra groen kunnen gebruiken. Om bussen nog meer op hun tijdschema te kunnen laten rijden is gekozen om de rechter rijstrook, nu nog voor alle verkeer, om te bouwen naar een busstrook. Daardoor is er sprake van één rijstrook voor gemotoriseerd verkeer en één voor de bus.

meer lezen

VriendInArnhem, een nieuw project van Vrijwilligerscentrale Arnhem, verbindt nareizende nieuwkomers vrouwen met Nederlandstalige vrijwilligsters in vriendinnenkoppels.
Samen word je negen maanden actief in de Arnhemse samenleving. Als Nederlandssprekende vrijwilliger ga je op coachende wijze je nieuwkomers vriendin wegwijs maken, zodat zij een netwerk opbouwt , mee gaat doen aan activiteiten en uiteindelijk coach je haar richting vrijwilligerswerk.

meer lezen

In Presikhaaf-Oost aan de Middachtensingel en Kinderkamp werken we hard aan de realisatie van een schoolgebouw, sporthal, appartementen en parkeerplaatsen.

meer lezen

Arnhem2Day is een beeldbank
Ons doel is om Arnhem meer te laten zien en vast te leggen voor de toekomst. Al jaren werkt een tal van schrijvers en fotografen op vrijwilligersbasis aan dit mega project.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen