Presikhaaf Wijknieuws

Wil je je inzetten voor een toegankelijk Arnhem? Ga je er graag op uit? Zit je in een rolstoel of ben je slechtziend?
Het Apcg is op zoek naar nieuwe mensen die hun eigen ervaring willen inzetten voor het toetsen van de toegankelijkheid van gebouwen, openbare ruimte en festivals. Vind je dit ook belangrijk en ben je overdag beschikbaar, neem dan contact op via e-mail: info@apcg.nl of 026-3894488.

meer lezen

In Arnhem wordt de Nationale Diabetes Challenge 2022 georganiseerd in de wijken Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen, De Laar/Elden en Rijkerswoerd/Kronenburg/Vredenburg. Vanaf begin mei kunt u wekelijks en gratis mee wandelen in een groep onder begeleiding. Wilt u werken aan uw gezondheid of conditie? U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. Ook als u geen diabetes heeft. Kijk op onderstaande website voor informatie en aanmelding.

meer lezen

Vragen over corona en vaccinatie?
De bus staat komende week op de volgende locaties:

Winkelcentrum Presikhaaf (Raadsheerplein)
Woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur
zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Klik hier voor openingstijden priklocaties >>>

meer lezen

Tijdens het NK Tegelwippen 2022 gaan 114 gemeenten met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Door het grote succes van de gratis Tegelophaalservice eerder deze maand steeg Arnhem naar nummer 1 in het klassement voor grote gemeentes.

meer lezen

De energieprijzen zijn hoger geworden en stijgen mogelijk nog meer. De gemeente krijgt van de Rijksoverheid geld. Hiermee kunnen we de extra kosten van inwoners met een laag inkomen voor een deel vergoeden. Het gaat om een éénmalig bedrag van 800 Euro per huishouden, de energietoeslag.

meer lezen

Presikhaaf wijknieuws is een wijkkrant voor Presikhaaf en is een uitgave van het wijkplatform. De wijkkrant verschijnt 5 maal per jaar en wordt gemaakt en bezorgd door vrijwilligers.

meer lezen

Ook dit jaar doet Arnhem weer mee aan het NK Tegelwippen! Tijdens deze ludieke wedstrijd gaat Arnhem de strijd aan met de rest van Nederlandse gemeentes om zo veel mogelijk tegels te vervangen door planten en bomen. Dit draagt bij aan een prettiger leefklimaat en een mooiere buurt.

meer lezen

Heb je behoefte aan een helpende hand, praktische ondersteuning of een luisterend oor? Klop aan bij Voor Elkaar in Arnhem.
Even een boodschap doen, een klein klusje uitvoeren, de hond uitlaten of een praatje maken. Niet altijd lukt het om dit zelf of met behulp van je omgeving op te pakken. Bijvoorbeeld omdat je (tijdelijk) de deur niet uit kan. Voor deze vragen en meer kan je terecht bij Voor Elkaar in Arnhem.

meer lezen

Het afgelopen half jaar streden meer dan 70 gemeenten tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen. Met meer dan 40.000 gewipte tegels won Arnhem in de directe derbystrijd van Nijmegen en werd de stad nummer 1 van Gelderland.

meer lezen

Aan de Kinderkamp 7 te Arnhem ligt momenteel het bestaande schoolgebouw van de Parkschool. Wellicht bent u al bekend met het bestemmingsplan Middachtensingel-Kinderkamp dat begin 2021 is vastgesteld. In de nieuwsbrief van de Gemeente Arnhem is in januari 2021 al wat meer informatie verstrekt over de planvorming.

meer lezen

Dit jaar zijn er meer leuke speelplekken voor kinderen in Presikhaaf.

De gemeente kreeg vaak van wijkbewoners te horen, dat de speelplekken niet leuk zijn en dat er weinig te doen is voor de kinderen in Presikhaaf. Bij de Regenboog en de Mammoet is nu meer te doen, daardoor is het er nu gezellig en wordt er meer gespeeld! 

meer lezen

Arnhem2Day is een beeldbank
Ons doel is om Arnhem meer te laten zien en vast te leggen voor de toekomst. Al jaren werkt een tal van schrijvers en fotografen op vrijwilligersbasis aan dit mega project.

meer lezen

Het winkelcentrum Presikhaaf staat aan de vooravond van een flinke renovatie.

meer lezen