Workshop Japans eten in MFC Presikhaven

Sushi is wat ons betreft niet waar het om gaat in de Japanse keuken. Een authentieke Japanse, thuis bereide maaltijd bestaat uit ‘Ichi-Ju-San-Sai’, een ‘een-soep-drie-gerechten-maaltijd’. Of, nog specifieker, een hoofdgerecht en twee vegetarische bijgerechtjes (gegrilld, gemarineerd of gestoofd). En we serveren een kleine kom plakrijst en zoetzuur. In onze workshop leer je om een Japanse soep, een hoofdgerecht en twee bijgerechtjes te maken, kleefrijst en zoetzuur. Dit duurt ongeveer één uur. Voor deze authentieke Japanse kookles leer je hoe je onze kleefrijst en de andere gerechten kunt maken in Hollandse potten en pannen en met gewone, in de Nederlandse supermarkten verkrijgbare, ingrediënten. Als de maaltijd klaar is, gaan we gezamenlijk eten. Doe mee en breid je keukentalenten uit met een nieuwe gezonde optie!

De workshop is op zaterdag 15 september van 11.00 tot 13.00 uur in de keuken van MFC Presikhaven. De kosten van de workshop zijn € 8,00 per persoon, graag ter plekke betalen. In verband met de ruimte in de keuken is er plaats voor zeven deelnemers. Bij te veel aanmeldingen gaan we loten. Als u zich opgeeft, hoort u dus nog niet of u mee mag doen. De cursus gaat door bij minimaal zes aanmeldingen.

Opgeven kan bij i.sieljes@rijnstad.nl   Telefonisch opgeven is niet mogelijk, wel kunt u bellen voor informatie naar 06 -52 71 07 66.

Deze workshop wordt gegeven door vrijwilligers uit MFC Presikhaven, met ondersteuning van het participatiewerk Presikhaaf/Rijnstad. De workshop is voor volwassenen uit Presikhaaf, kinderen mogen niet mee!