Vitanos: High-tea voor ouderen uit verschillende culturen

Omdat de coronatijd voor veel mensen een zware tijd is geweest waarin sociale contacten op een laag pitje stonden, worden door minister Blokhuis extra gelden ingezet om in de wijk extra ontmoetingsactiviteiten te organiseren. De nadruk ligt hierbij op ouderen in de wijk, maar ook niet-ouderen zijn welkom. Er worden twee maaltijden en een high tea georganiseerd. Tijdens de maaltijden en de high tea wordt op informatieve en speelse manier kennis gemaakt met twee verschillende culturen en medewijkbewoners die Presikhaaf rijk is, namelijk de Somalische en de Syrische cultuur. Gezelligheid, interculturele ontmoeting en kennismaking staan voorop.

Syrië in de schijnwerpers
Bij de tweede wijkmaaltijd, op dinsdag 14 december, staan de Syrische wijkbewoners, hun cultuur en keuken centraal. De maaltijd is in de Overkant, Bethaniënstraat 242. Tijd: 18.00 tot ca. 20.30 uur (inloop vanaf 17.45 uur). De maaltijd is voor bewoners uit Presikhaaf van 18 jaar en ouder.

De wijkmaaltijden worden gekookt door vrijwilligers uit de cultuur die centraal staat en door Vitanos. Er wordt halal gekookt. Wilt u deelnemen aan deze maaltijden, koop dan een kaartje voor € 3,50 bij Marjon van Baars (SWOA Weldam), telefoon 06-50 62 43 55, bij Ingrid Sieljes (Rijnstad/MFC Presikhaven), telefoon 06-52 71 07 66, bij de Overkant of Rozet in de bibliotheek in Presikhaaf. Kaartjes zijn te koop vanaf twee weken voor de maaltijd. Het aantal kaarten is beperkt.

Dit is een samenwerkingsactiviteit van Rijnstad, SWOA en Vitanos.

High-tea voor ouderen uit verschillende culturen
Op donderdagmiddag 11 november van 13.30 tot 16.00 uur is er een multiculturele high tea in de Weldam, Middachtensingel 39. Een gezellige middag voor ouderen (50+), waarbij ze verwend worden met heerlijke hapjes uit verschillende culturen. Ook hieraan wordt een leuke activiteit gekoppeld en leren de ouderen elkaar en elkaars cultuur beter kennen. Kaartjes ad. € 2,50 zijn te koop bij de Weldam (Marjon van Baars) en MFC Presikhaven (Ingrid Sieljes).