Stut Theater met voorstelling “Tikkie” in MFC Presikhaven

Volwassen worden gaat niet zonder slag of stoot

Op vrijdagavond 25 januari 2019 wordt in het MFC de eerste culturele avond in het nieuwe jaar georganiseerd. De Cultuurgroep Presikhaaf (CgP) is verheugd dat zij voor deze avond de nieuwe voorstelling van Stut Theater uit Utrecht kan presenteren. Een voorstelling voor- en door jongeren over geldzaken.

Stut Theater is een Utrechts community theatergezelschap dat voorstellingen maakt met alle soorten en maten inwoners die de stad rijk is. Die voorstellingen zijn altijd gebaseerd op de (levens)verhalen en ervaringen van de spelers.

De voorstelling Tikkie gaat over uitdelen en incasseren. Zeven jongeren ontdekken wat er allemaal op je af komt als je 18 wordt. Vrijheid, je vleugels uitslaan, de wereld ontdekken! Maar ook volwassen worden, jezelf kunnen redden en een heleboel dingen regelen. Een DigiD, bankrekening, zorgverzekering…

Maar het meemaken van deze voorstelling is niet alleen voor jongeren. Ook ouders, grootouders, ooms en tantes zullen veel in dit spel herkennen.

De spelers tonen naast hun eigen ervaringen ook verborgen verhalen.

Dit resulteert in een eigenzinnige en authentieke voorstelling die je recht in je hart raakt.

Tijdens de avond zal er weer een mini-expositie zijn van één van de kunstenaars van Stichting Kunstroute Presikhaaf. Voor en na de voorstelling is het werk van deze kunstenaar te zien in de ‘zitkuil’ onder de tribune in het MFC. De kunstenaar zal zelf ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Kaarten à € 3,00 zijn vanaf 1 januari a.s. te bestellen via cultuurgroeppresikhaaf@gmail.com of te koop in de bibliotheek in het MFC. Ook aan de kassa zijn op vrijdagavond 25 januari a.s. vanaf 19.00 uur kaarten te koop. Aanvang voorstelling om 19.30 uur.

Het kopje koffie voor en de consumptie na de voorstelling zijn inbegrepen.