Studenten Rijn IJssel exposeren in Museum Arnhem

In Museum Arnhem kunt u op 12 en 13 april de afstudeerexpositie van studenten van de opleidingen Mediavormgever Art & Design en Ruimtelijk Vormgever van Rijn IJssel bezoeken. Openingstijden: vrijdag 12 april van 15.00 tot 19.00 uur en zaterdag 13 april van 12.00 tot 17.00 uur. Focus Filmtheater en het Modekwartier waren inspiratiebronnen voor de studenten.

Studenten Mediavormgever Art & Design ontwierpen blikvangende mixed media-objecten voor het in juni 2018 geopende Focus Filmtheater in Arnhem. De creatievelingen gebruikten multimediale technieken, zoals video- en animatie-projecties, en hergebruikte en duurzame materialen.

In de missie van Focus, de geschiedenis van de locatie en de verbindende functie die het filmtheater heeft tussen Arnhemmers en culturele en maatschappelijke organisaties, vonden de studenten inspiratie.

Producten Modekwartier staan centraal
Studenten van de opleiding Ruimtelijk Vormgever kregen de opdracht om een driedimensionale presentatie te maken met producten van ondernemers uit het Modekwartier in Klarendal. In overleg met de ondernemers kozen de studenten producten uit.

Voor de promotie van de creatieve opleidingen van Rijn IJssel op externe locaties maakten de studenten een Mobiele Informatie Balie. Docenten daagden hen uit een balie te ontwerpen die handzaam is en bovendien na opbouw diverse gebruiksfuncties heeft.

Praktische informatie
Interesse? Bezoek de eindexamenexpositie in Museum Arnhem aan de Utrechtseweg 87 in Arnhem. Openingstijden: vrijdag 12 april van 15.00 tot 19.00 uur en zaterdag 13 april van 12.00 tot 17.00 uur.

Een werk van student Lisa Kerker van Rijn IJssel

Meer informatie:

  • Voor vragen en meer informatie bel of mail onze persvoorlichter/woordvoerder Karin Jansen, 06 28 55 73 91, k.jansen@rijnijssel.nl.
  • Rijn IJssel geeft middelbaar beroepsonderwijs en educatie in de regio rond Arnhem aan ongeveer 11.500 studenten. Rijn IJssel bouwt aan RIJk Onderwijs: toekomstbestendig onderwijs dat studenten een rijke, beroepsechte leeromgeving biedt met flexibele leerroutes, mogelijkheden tot excelleren, versnellen of verbreden, intensieve begeleiding en het gebruik van veelzijdige bronnen. Wie een diploma van Rijn IJssel heeft, is klaar voor een vervolgstudie of om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan.