Ruim 2.000 Arnhemmers gaan zwerfafval te lijf

Arnhemse Afvalestafette van 18 tot en met 23 maart

Van 18 tot 23 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. Tientallen scholen, bso's, KinderWijkTeams, bedrijven en bewonersgroepen komen die week in actie om zwerfafval te ruimen voor een schone stad. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. Jij sluit toch ook aan?

De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met de gemeente. Ingrid Hoffmann, Coördinator Educatie bij Natuurcentrum Arnhem vertelt: “Vorig jaar wisten we met 1400 deelnemers 13,5 kuub afval op te halen. Dit jaar hopen we op nog meer deelnemers! We roepen iedereen op om mee te doen, in het bijzonder bedrijven.  Door zelf een actie op te zetten of samen met een groepje collega’s en een schoolklas de wijk in te gaan. Het mooie aan de samenwerkingen die zo ontstaan is dat ze discussie op gang brengen over hoe we omgaan met afval. En dat is voor ons toch wel het ultieme doel.”

Het KinderWijkTeam loopt net als de andere weken in het jaar met zijn kinderwijkteams door de verschillende wijken van Arnhem om zwerfvuil te ruimen.

EINDSTAND
Benieuwd hoeveel afval er opgeruimd wordt? Op zaterdag 23 maart eindigt de Afvalestafette op Stadsboerderij Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4. Daar kan iedereen zien hoeveel zwerfafval er die week is opgehaald. 

ook meedoen? Leuk!
Wil je ook meedoen? Alleen of met jouw school, klas, bedrijf, buren of vereniging, alles is mogelijk! Op www.natuurcentrumarnhem.nl/afvalestafette vind je een overzicht van alle activiteiten. Meld je eigen actie aan via ingrid.hoffmann@natuurcentrumarnhem.nl of zoek een initiatief dat je leuk lijkt en sluit aan!

Materiaal
Natuurcentrum Arnhem heeft materiaal (grijpstokken, afvalzakken, handschoenen en hesjes) ter beschikking voor max. 50 deelnemers, dus wees er snel bij! Na afloop wordt het verzamelde afval opgehaald.

STUUR ONS JOUW FOTO
Ken jij een plek in de stad die wel een opschoonbeurt kan gebruiken? Of wil je ons laten weten hoe jouw actie is geweest? Mail jouw foto naar

info@natuurcentrumarnhem.nl