Presikhaaf in Coronatijd

Hulplijn  “Voor Elkaar in Arnhem”, praktische hulp aan (kwetsbare) inwoners

De Arnhemse organisaties SWOA, Rijnstad en MTV hebben samen met de gemeente Arnhem de handen ineen geslagen en staan klaar voor inwoners van Arnhem, dus ook u als bewoners van Presikhaaf, die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

Vanwege het Coronavirus kunnen we maar beter uit elkaars buurt blijven. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je aan je dagelijkse boodschappen? Of ga je naar een belangrijke afspraak? En wordt dat belangrijke klusje nog wel gedaan? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan?

Juist nu in onzekere tijden is het fijn om te weten dat je iemand kunt bellen voor praktische hulp of die je een luisterend oor biedt zodat je je minder alleen voelt.

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur zitten we klaar voor uw vragen.

Bel naar 026 312 77 02. We zorgen ervoor dat degene die belt snel verbonden wordt met de organisatie en dienstverlening in de eigen woonwijk. De coördinator in de wijk koppelt je vraag aan een wijkvrijwilliger. Zo verbinden we op een veilige manier buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen. In Presikhaaf zijn ook Presikhaaf University en jongerencentrum Push aangesloten bij het initiatief. De jongeren van Presikhaaf willen waar mogelijk graag een “steentje” bijdragen.

Voor de goede orde; alle bestaande telefoonnummers in de stad voor hulp en advies blijven ook actief. Het initiatief “Voor Elkaar in Arnhem“ is aanvullend en in de plaats van de dagelijkse sociale ontmoeting en hulp die normaal gesproken geboden wordt.

Aanvullende Presikhaafse initiatieven

Oase Arnhem gaat live stream
Er worden voorlopig tijdens de zondagochtend in de Bethaniënstraat geen kerkdiensten meer gehouden. Vanaf zondag 22 maart om 10.30 uur verzorgen we diensten per livestream!

Die staat iedere zondagochtend open vanaf ongeveer 10.20 uur.
Je vindt de livestream via https://www.youtube.com/channel/UC9IdKgk0FnVW0MTDF406FRg

Presikhaaf University(jongeren):
zij richten zich normaal gesproken op hulp in onderwijs: huiswerkbegeleiding vanuit De Overkant. De medewerkers zitten thuis en zijn bereikbaar; dus heb je vragen zie ook https://presikhaafuniversity.com/  of mail naar info@presikhaafuniversity.com

BudoSport Arnhem
De sportschool is gesloten en toch kun je sporten. Iedere week verschijnen er nieuwe lessen op de website die je in de huiskamer lekker kunt meedoen; www.budosportarnhem.nl
(zie onder foto/video’s en nieuws)

Rijnstad Kinderwerk Presikhaaf
Tijdens deze dagen is het kinderwerk extra actief op social-media. Volg ons op Facebook: Kinderclub-de-Werf. De pagina is geschikt voor alle kinderen en heeft leuke tips en activiteiten die je thuis kan doen.