Presikhaaf 2

 

Presikhaaf 2, de oude naam voor Het Deltakwartier en de Nieuwe Vaart is medio de vorige eeuw gebouwd. De buurt heeft een winkelstrip aan de Volkerakstraat. Het Gezondheidscentrum van Presikhaaf bevindt zich eveneens aan deze straat.

Straatnamen hebben betrekking op namen van watergangen in de Rijndelta van Zuid Holland en Zeeland. Voorbeelden zijn Grevelingenstraat, Roompotstraat en Haringvlietstraat.

De  oude woningen bestonden uit portiekflats, maisonnettes en eengezinswoningen, allen in bezit van woningcorporaties. De meeste maisonettes en laagbouw zijn gesloopt, een aantal woningen is of wordt gerenoveerd.

Nieuwbouw Deltakwartier

Sinds een aantal jaren wordt er gebouwd aan een nieuwe buurt, die als naam Deltakwartier heeft gekregen. Een deel van de woningen is opgeleverd.

Bekijk op Facebook:

Door de crisis van de afgelopen jaren heeft de bouw van nieuwe woningen in Deltakwartier vertraging opgelopen, maar momenteel (november 2017) wordt er weer volop gebouwd.

Voor meer informatie: bekijk de website van Deltakwartier.

De Nieuwe Vaart

In de Nieuwe Vaart (voorheen Presikhaaf 2) knapte Vivare 102 eengezinswoningen duurzaam op. Met het groot onderhoud en aanvullende energiemaatregelen (deels mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie) zijn deze woningen weer up-to-date, comfortabeler en maakten ze een sprong van energielabel G naar A. Verder heeft Vivare 184 maisonnettes gesloopt en deze zijn vervangen door 16 appartementen en 83 eengezinswoningen.