Presentatie Sterrenwacht Presikheaven

Sterrenwacht Presikheaven geeft iedere eerste zaterdag van de maand van 14.30 tot 15.30 uur (van september tot en met juni) een presentatie in de bibliotheek Presikhaaf, over nieuwe ontdekkingen in de sterrenkunde en actueel ruimtevaartnieuws.

Adres: Laan van Presikhaaf 7, Arnhem

Heb je foto's gemaakt van de totale Maansverduistering vorige week maandag? Neem die dan a.s. zaterdag mee op een USB-stick, dan kan iedereen er van meegenieten.

Dit najaar vieren we ons tienjarig jubileum. Als we er iets speciaals van willen maken dan zijn daar wel vrijwilligers voor nodig. Dus geef je daarvoor op, want zonder jullie wordt het geen succes!

Blijf op de hoogte met Telegram

Er kan wel eens een wijziging in onze activiteiten optreden, bijvoorbeeld door het grillige weer. Wat is dan de beste manier om op de hoogte te blijven? E-mail is te traag, en niet iedereen wil op FaceBook zitten. Wel heeft tegenwoordig vrijwel iedereen een smartphone. Een telefoon-app is daarom beter geschikt. We hebben er één gekozen die op alle smartphones werkt (iPhone, Android en Windows Phone), op alle computers (Windows, Apple en Linux) en ook nog zonder installatie met een web-interface. Verder is gekeken naar beveiliging, privacy en kosten.

We zijn uitgekomen bij het gratis programma Telegram. Hierop heeft Sterrenwacht Presikheaven een eigen "omroepkanaal" aangemaakt. Door de app op je telefoon te installeren krijg je bij iedere activiteit een duidelijke melding of deze al dan niet doorgaat. Dat je komt opdagen terwijl een activiteit is afgelast, of dat je niet komt terwijl er wel kan worden sterren gekeken hoort dan hopelijk tot het verleden.

 

Dus: klik hier en installeer Telegram snel - zo blijf je altijd op de hoogte!