Oproep: Deel je ervaringen/kennis over de kansen van jongeren in Presikhaaf West

 

Komende tijd gaan wij ons als redactie verdiepen in de jeugd van Presikhaaf West. Vaak hebben deze kinderen een minder goede toekomst voor zich door de verschillende omstandigheden. Toch worden er ook acties ondernomen om de jeugd een mooier toekomstbeeld te geven. Wij willen een beeld geven over de jeugd uit Presikhaaf en hoe zij proberen om hoger op te komen.

 

In Presikhaaf West zijn de kansen voor de jongeren niet ideaal. De wijk kent veel hangjongeren en door de lage inkomsten, gaan ze er niet op vooruit. Daarnaast komt er veel criminaliteit voor in Presikhaaf West, waardoor het voor jongeren makkelijker is om een slecht pad te bewandelen.

 

Zelf hoopt de jeugd dat zij betere kansen krijgen en daarvoor zijn er initiatieven voor de jongeren ontstaan. Een initiatief is: Presikhaaf University. Zij vinden dat ieder kind talenten bezit en recht heeft tot ontplooiing, ongeacht hun achtergrond. Bij deze organisatie kunnen jongeren hulp krijgen bij het maken van huiswerk, er worden sportactiviteiten georganiseerd en zo nu en dan kan je ook mee met een uitje naar bijvoorbeeld Vitesse.

 

Wat willen wij hiermee?

Wij willen als redactie onderzoeken welke impact een kans als Presikhaaf University heeft op de jongeren in de wijk. Welke gevolgen heeft het voor de jongeren? Werkt het überhaupt wel? Gaat de jeugd hierdoor de goede kant op? Zijn er minder hangjongeren en is er een daling in criminaliteit?

 

Hier willen wij achter gaan komen, maar dit kunnen we niet alleen. Wij hebben uw hulp nodig. Dus weet u iets over dit onderwerp of kent u mensen die wij écht moeten spreken of bent u dat zelf, neem dan contact met ons op via:

 

-          Mail: presikgaafwest@gmail.com 

-          Instagram: https://instagram.com/presikgaaf?r=nametag 

 

Soort vraag of aanbod: 
Status: 
Open

Er zijn nog geen aanmeldingen voor deze vraag/dit aanbod.