Openluchtbioskoop in Park Presikhaaf

Ook deze zomer organiseert de Cultuurgroep Presikhaaf (CgP), in samenwerking met Outdoor Cinema, weer een drietal Parkbios-avonden op 21 en 28 juli en 4 augustus 2018.

Op deze zaterdagavonden wordt in Park Presikhaaf, naast het T-Huis, tegen zonsondergang weer een groot filmscherm geplaatst.

Op 21 juli wordt de film “I, Daniël Blake” vertoond.
Daniel Blake is een 59-jarige meubelmaker in het noordoosten van Engeland. Na een hartinfarct heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij maakt kennis met de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Katie heeft om te ontsnappen aan een tehuis voor daklozen naar een flat 450 kilometer verderop moeten verhuizen. Beiden bevinden zich in een uitzichtloze situatie omdat ze gevangen zitten in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

28 juli draait de film “The big sick”.
De film is een Amerikaanse romantische komedie, geregisseerd door Michael Showalter. Losjes gebaseerd op de levensechte romance tussen Nanjiani en Gordon, volgt hieruit een relatie tussen verschillende mensen die moeten omgaan met cultuurverschillen nadat Emily (Kazan) ziek wordt.

De film had zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival in 2017.

Op 4 augustus is de film “Victoria and Abdul” te zien.
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen beide.

Mocht het op één van deze avonden te slecht weer zijn, dan wordt de film van die avond vertoond op de reservedatum 11 augustus 2018.

Het park is vrij toegankelijk. U wordt verzocht zelf uw stoel of kleed mee te nemen. Voorafgaand en tijdens de filmvoorstellingen is het T-Huis geopend.

U bent van harte welkom. De toegang is gratis.