Motel Spatie verder onder de naam KvK56988699

Na het vertrek van de directeur gaat Motel Spatie verder onder een nieuwe naam: KvK56988699. Het nummer is het Kamer van Koophandel nummer van Spatie, dat sinds 2010 bestaat. Niet alleen de naam is aangepast, ook de organisatievorm. De nieuwe aanpak past bij het meerstemmige geluid dat we willen laten horen en de ontwikkeling van deelnemers, kunstenaars én de wijk waar we aan willen bijdragen.

KvK56988699 is een culturele ontmoetingsplek voor makers en deelnemers die er samenwerken vanuit hun verschillen. Een plek waar mensen hun eigenheid kunnen behouden en de ruimte krijgen om te werken vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid. Een plek voor experiment, ontmoeting en een open dialoog.

KvK56988699 heeft twee fysieke locaties: O-Theek en Under the Table, beiden aan het Hisveltplein. De naam O-theek staat symbool voor de diversiteit aan partijen die de ruimte met elkaar delen, voor het vrij invullen van wat er gemaakt en georganiseerd wordt.

Momenteel hebben we nog te maken met de coronarestricties, toch gebeurt er van alles. Zo kan je online programma’s bijwonen van Under the Table. De Zeefdrukwerkplaats is geopend op afspraak. Studenten Social Work van de HAN hebben al een start gemaakt met hun stage. Verder zijn we volop in ontwikkeling en nieuwe plannen aan het maken voor het moment dat de samenleving weer verder opengaat. Ook Volkskeuken Spoon gaat zodra het mogelijk is weer van start. Op 28 mei staat de  tentoonstelling ‘Yet to be Named’ op de agenda. De tentoonstelling wordt georganiseerd door derdejaars studenten van Graphic Design ArtEZ Arnhem. Het wordt een tentoonstelling van 27 mixed media works ter voorbereiding op de eindexamen expositie. Na de zomer komt er een feestelijk openingsevenement, waar de buurt actief bij betrokken wordt en we elkaar weer live kunnen ontmoeten!

De nieuwe website staat inmiddels online: https://56988699.org. Daar is alle informatie te vinden over de nieuwe organisatie, de verschillende groepen en hun programma’s én de achterliggende reden dat we voor een nummer hebben gekozen als officiële naam.