Moskee in Presikhaaf


Turkyen Moskee
Maaslaan 7
6826 AC Arnhem
tel. 026-4438098 website >>>

 

Foto: Moskee aan de Maaslaan

De Türkiyem Moskee Arnhem, onderdeel van de Islamitische Stichting Nederland, heeft zeshonderd leden en vestigde zich in 1984 in een pand aan de Hertogstraat. „Wij zijn de oudste en grootste moskee in Arnhem”, meldt Cona.In 1986 verhuisde de moskee naar de Velperweg.Het huidige onderkomen aan de Maaslaan wordt momenteel opgeknapt. Ook zijn nieuwe parkeer-plaatsen aangelegd en is de bestrating ver-nieuwd. Er zijn plannen voor de bouw van een nieuwe, authentieke moskee met minaret, of uitbreiding van het huidige gebouw aan de Maaslaan met een zalencomplex. Er staat nog niets vast, benadrukt Erdogan Cona, secretaris van de Türkiyem Moskee Arnhem. „Maar plannen zijn er wel.”

Türkiyem Camii mist alleen een traplift

Nieuwbouw of uitbreiden.
De moskee aan de Maaslaan in de wijk Presikhaafheeft verschillende toekomstscenario's klaarliggen. Haast om de plannen uit te voeren, heeft de moskee niet.
"Wij zijn de oudste in Arnhem, de grootste en ook de mooiste".

Drie lokalen van de voormalige huishoudschool aan de Maaslaan zijn omgebouwd tot gebedsruimte. De vloer is bedekt met een dieprood, rijk gedessineerd tapijt. De wanden en de zuilen in de ruimte zijn van onder tot boven betegeld.


Foto: de gebedsruimte van de moskee is van vloer tot plafond betegeld. Gedeeltelijk met tegels die door de gelovigen zelf zijn ontworpen