Landelijke Sterrenkijkdagen in MFC Presikhaven

De 42e Landelijke Sterrenkijkdagen zijn op 23 en 24 februari 2018. Het is daarmee al een lange traditie; op deze dagen zullen overal in het land activiteiten plaats vinden die de sterrenkunde dicht bij de mensen brengt.  We hopen dat het ook in 2018 voor veel mensen een eerste kennismaking met de sterrenhemel gezien door een telescoop zal zijn, voor veel anderen een aangename herhaling van een eerdere keer.

Zaten we in januari in Rozet, deze maand gaan we sterren kijken vanaf het dakterras van Multifunctioneel Centrum Presikhaven. Net als tijdens de UITnacht zijn de fraaie wintersterrenbeelden te zien, zoals de Stier en Orion met de Orionnevel waarin nieuwe sterren worden "geboren." Ook onze trouwe satelliet de Maan is goed zichtbaar en voor wie nog nooit Uranus door een telescoop heeft gezien: dit is je kans!

We beginnen om 19.30 uur en gaan door tot ongeveer 22.30 uur. Kom zeker op vrijdag want dan kun je ofwel met onze telescopen de sterrenhemel verkennen ofwel, als het bewolkt is, verschillende interessante films bekijken. En dan heb je de volgende avond - op zaterdag - altijd nog een tweede kans om sterren te kijken!

Het MFC Presikhaven staat aan de Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem.