Kunt u uw noodzakelijke woonkosten niet meer betalen?

Heeft u door de coronacrisis minder inkomen? En kunt u daardoor de huur of hypotheek van uw huis niet meer betalen? Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK).

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw baan hebt verloren of als ondernemer uw werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. De TONK is een tegemoetkoming om ervoor te zorgen dat u in uw huur- of koopwoning kunt blijven wonen. Ook wordt geprobeerd te voorkomen dat schulden worden opgebouwd. De hoogte van de TONK hangt af van uw situatie. De gemeente kijkt naar de hoogte van uw (woon)kosten, uw inkomen en welk deel u nog zelf kunt betalen.

Aanvragen TONK-uitkering
De TONK-uitkering is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2021. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.arnhem.nl/tonk. Heeft u geen internet? Bel dan met de Klantenservice op telefoonnummer 0800 - 1809. Dan ontvangt u het formulier via de post. U kunt de Klantenservice ook bellen als u meer wilt weten over de TONK en of u hier mogelijk voor in aanmerking komt.