Kunstroute Presikhaaf

De afgelopen maanden hebben de mensen van Kunstroute Presikhaaf niet stilgezeten.

We hebben ons laten zien op de expositie in woonzorgcentrum Vreedenhoff en we hebben twee keer meegewerkt aan activiteiten van de Stadsboerderij. Tijdens het Lentefeest hebben heel veel kinderen een prachtige tekening gemaakt en op het Schaapscheerdersfeest hebben we creatieve activiteiten aangeboden met diverse materialen; waaronder natuurlijk echte schapenwol.

Wilt u kennis maken met de kunstenaars, dan bent u altijd van harte welkom op onze openbare Kunstrouteborrels. De volgende keer is gepland op 23 juni om 16.00 uur in het T-huis in Park Presikhaaf.

De kunstenaar die we deze keer in dit blad willen voorstellen is Jacqueline Brincker, die van vele markten thuis is. Ze is docent aan de Opleiding Beeldende Vorming Arnhem en werkt daarnaast ook nog parttime bij een thuisservice voor senioren. Ook daar weet zij mensen door middel van kunst te inspireren. We zijn erg blij dat ze onze voorzitter is geworden. Zij heeft er onder meer voor gezorgd dat de expositie in Vreedenhoff er kwam. Maandelijks verzorgt zij (elke derde dinsdag) open atelier in Vreedenhoff. Daarnaast kunt u bij haar terecht voor workshops op maat voor kinderen en volwassenen.

In 2014 deed zij voor het eerst mee met onze kunstroute met haar ruimtelijk werk.

Dit jaar leverde ze het tweede kunstwerk voor de Spijkercollectie. Een krachtige linosnede naar aanleiding van een foto van het nieuwe deel van Musis Sacrum.

Zou u dit werk willen aanschaffen, heeft u een opdracht voor Jacqueline of wilt u nog iets weten, dan kunt u haar mailen: j.brincker@planet.nl