Kraters op de maan bekijken

Tien jaar geleden riep de Verenigde Naties het jaar 2009 uit tot Internationaal Jaar van de Sterrenkunde. In dat kader begonnen enkele amateursterrenkundigen in onze wijk met bijeenkomsten en sterrenkijkavonden voor het grote publiek.

Ook in dit jubileumjaar kun je voor ruimtevaart- en sterrenkundenieuws terecht in de bibliotheek Presikhaaf op iedere eerste zaterdag van de maand, van 14.30 tot 15.30 uur. Op zaterdag 2 maart kan je weer prachtige foto’s en films bekijken waarmee de laatste ontdekkingen in het universum worden geïllustreerd.

En wil je met je eigen ogen de kraters op de Maan bekijken of sterren geboren zien worden in de Orionnevel? Ga dan op zaterdag 16 maart naar het dakterras van MFC Presikhaven. Vanaf 19.30 uur kan je daar door verschillende telescopen de avondhemel verkennen. Ook heel geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Is het bewolkt, dan zijn er binnen interessante films en presentaties. Ook zie en hoor je Brian May met een lied speciaal voor New Horizons, de ruimtemissie die dwergplaneet Pluto en begin dit jaar de ijzige wereld Ultima Thule bezocht. Brian May is niet alleen de bekende gitarist van de rockgroep Queen, maar ook een sterrenkundige!

Dankzij ondersteuning van het Bewonersplatform Presikhaaf en het Team Leefomgeving zijn alle publieke activiteiten van Sterrenwacht Presikheaven gratis te bezoeken.

Nieuwsgierig naar wat de Sterrenwacht verder organiseert? Abonneer je dan op hun nieuwsbrief.

Ga daarvoor naar http://presikheaven.nl , of stuur een berichtje naar presikheaven@gmail.com