Korte cursus: ‘OMGAAN MET ONBEGREPEN GEDRAG’

Onbegrepen gedrag ten gevolge van psychische problemen 

Als buurtgenoot komt u met veel verschillende mensen in contact. Misschien maakt u zich wel eens zorgen over een buurman of buurvrouw die zich opvallend of anders gedraagt, in zichzelf praat, in de war lijkt of ongepast gedrag laat zien. Ondanks uw inzet bemerkt u misschien dat het toch moeilijk is om in contact te komen met de ander of voelt u zich onzeker in wat goed is om te doen. Misschien roept het gedrag van de ander ook spanning of onbegrip op.

Op een goede manier aansluiten bij de ander kan dan een grote uitdaging zijn. Bij gedrag dat ontstaat door psychische aandoeningen zoals bijvoorbeeld een psychose, depressie of dementie kan dit extra lastig zijn.

Daarom organiseert Indigo Preventie in samenwerking met het Sociaal Wijkteam Presikhaaf speciaal voor de inwoners van Arnhem de cursus ‘Omgaan met onbegrepen gedrag’.

Deze korte cursus bestaat uit twee bijeenkomsten waarin een aantal psychische aandoeningen wordt toegelicht. Naast een introductie op psychische problemen en psychiatrie zal worden ingegaan op de gevolgen die de psychische problemen kunnen hebben op het gedrag en hoe u hier mogelijk mee kunt omgaan. We besteden aandacht aan depressie, angst, psychose en dementie.

Wanneer: vrijdagochtenden 13 en 27 november 2020
Tijd: Van 9.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: MFC Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7
Aanmelden: U kunt zich tot 1 november aanmelden bij het secretariaat van Indigo Preventie: Tel. (026) 312 44 83, E-mail: info@indigogelderland.nl

Kosten: deelname aan deze cursus is gratis