Klassieke muziek op culturele avond

Na een zeer geslaagd optreden in maart van de Limelight Ladies, zal op de volgende culturele avond een heel ander muzikaal genre ten gehore worden gebracht.
Op vrijdagavond 20 april a.s. geven celliste Hanneke Rouw en pianiste Eva van den Dool een uitvoering.

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn. In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.
Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw), mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Eva van den Dool (1980) volgde haar bachelor- en masterstudie klassiek piano bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Zij heeft een grote affiniteit met kamermuziek. Tijdens en na haar conservatoriumstudie heeft zij zich hierin ontwikkeld, wat resulteerde in vele concerten in kamermuziekverband.

Op het programma staan deze avond: Saint-Saëns, Cello Sonate I in c klein, Op. 32, Saint-Saëns, Cello Sonate II in F groot, Op. 123 en Johann Sebastian Bach (1685 – 1750), Suite I in G majeur (BWV 1007).

Ook houdt, in samenwerking met St. Kunstroute Presikhaaf, een tweetal Presikhaafse kunstenaars in de pauze en na afloop een expositie van hun (kunst)werken. Elders in dit blad meer hierover.

Kaarten à € 3,00 zijn te bestellen via cultuurgroeppresikhaaf@gmail.com of te koop in de bibliotheek in MFC Presikhaven. Ook aan de kassa zijn op deze avond vanaf 19.00 uur kaarten te koop. Aanvang voorstelling is om 19.30 uur.

Het kopje koffie in de pauze en na afloop een consumptie zijn inbegrepen