Kaart ontwikkeling Presikhaaf

 

overzichtskaart

 1. Blauwe Weide (Presikhaaf 1). Nieuw, ruim en groen wonen tegenover Park Presikhaaf. Ruim 400 nieuwbouwwoningen, koop en huur, laagbouw en appartementen. (gereed)
 2. Podium (Presikhaaf 1)
  Fase 1
  Het terrein ligt als een echt podium een meter boven het maaiveld. 84 appartementen in vier gebouwen, koop en huur (allemaal verkocht en verhuurd).
  Fase 2
  69 sociale huurwoningen (appartementen). (gereed)
 3. Deltakwartier. Stads leven, groen wonen, dat is Deltakwartier. Zo’n 800 nieuwe woningen, koop en huur, eengezinswoningen en appartementen. Start bouw in 2010. www.deltakwartier.nl
 4. Buiten Gewoon Beter. Opknappen van de openbare ruimte in 11 gebieden. Het eerste gebied is in 2008 aangepakt, (gereeed).
 5. Multifunctioneel Centrum Presikhaven. Presikhaven huisvest onder andere twee basisscholen, buurt- en jongerenwerk, kinderopvang, politie, bibliotheek en wijkpost. Het is het grootste multifunctionele centrum van Arnhem en opgeleverd in 2009.
 6. Winkelcentrum Presikhaaf. Het winkelcentrum, nu 30.000 m2, wordt uitgebreid met ruim 7.000 m2 aan ruimte voor winkels, horeca en sport. De allure keert terug door renovatie van het winkelcentrum, nieuwe entrees en toevoeging van winkelpuien aan de buitenkant. Er komen 160 woningen in drie appartemententorens. Start renovatie, uitbreiding en bouw woontorens in 2011. (nog niets uitgevoerd)
 7. Leerpark Presikhaaf – Arentheem. Dit splinternieuwe gebouw is opgeleverd in juni 2009 en huisvest een vmbo+ afdeling, een vmbo-afdeling en een praktijkschool van het Arentheem. Het gebouw is als een modern kasteel omgeven door grachten.
 8. Hoofdstructuur. Aanpassen van de hoofdwegen voor meer veiligheid en betere doorstroming. De Laan van Presikhaaf is klaar, in 2012 zijn alle hoofdwegen heringericht. (gereed)
 9. Nieuwbouw Hogeschool Arnhem Nijmegen. Nieuwbouw voor de Engineering-opleidingen. Vanaf september 2009 in gebruik.
 10. De nieuwe Vaart - sloop, renovatie en nieuwbouw woningen. uiitgevoerd tussen 2013-2016
 11. Locatie Singravenstraat - niets uitgevoerd
 12. Ecozone. Uitbreiding van de natuur in de wijk door toevoeging van water, riet en bossages, afgewisseld met open stukken gras. De aanleg start in 2010 en is in 2015 klaar.
 13. Rijn IJssel Oostlocaties. Na sloop van de voormalig schoolgebouwen van Rijn IJssel is hier woningbouw gepland. Wanneer is onduidelijk omdat er nog geen ontwikkelaar is gevonden.
 14. Particuliere woningverbetering. Renovatie van de flats en maisonnettes bij Winkelcentrum
 15. Presikhaaf. Gereed in 2012.
 16. Plaats2b. Betaalbaar wonen voor jonge mensen, huur- en koopwoningen. (gereed)