GIGG van studenten Rijn IJssel wint finale Student Company

Het bedrijf van drie studenten van Rijn IJssel uit Arnhem is gisteren verkozen tot Student Company van het Jaar 2019. Met GIGG maken de studenten groeipapier dat hergebruikt kan worden in de tuin.

GIGG staat voor Green Innovative Gift Goods. Studenten Paul Westendorp, Jurre Meeuws en Tijmen Kuster verkopen 100% ecologisch verantwoorde cadeaudoosjes van groeipapier. In het doosje zit thee of een pepermuntje verpakt in composteerbaar papier. Het papier bevat zaadjes. Wanneer de verpakking in de aarde wordt gelegd, groeien er bloemen uit de grond.

‘Terechte winnaar’
Juryvoorzitter Irette van Lier van ManpowerGroup: "GIGG gaat voor groen en heeft een geweldig rendement van 360% gerealiseerd. Een terechte winnaar!". De jury verkoos GIGG in de categorie mbo op basis van een bedrijfskraam, finale-pitch en vooraf ingeleverd bedrijfsrapport. Het geldbedrag dat de studenten hebben gewonnen, investeren ze in het bedrijf.

Europese finale
GIGG vertegenwoordigt 3 tot en met 5 juli Nederland én Rijn IJssel in de Europese finale in Lille.

Meer weten? Kijk op www.gigg.nl

Meer informatie:

  • Voor vragen en meer informatie bel of mail onze persvoorlichter/woordvoerder Karin Jansen, 06 28 55 73 91, k.jansen@rijnijssel.nl.
  • Rijn IJssel geeft middelbaar beroepsonderwijs en educatie in de regio rond Arnhem aan ongeveer 11.500 studenten. Rijn IJssel bouwt aan RIJk Onderwijs: toekomstbestendig onderwijs dat studenten een rijke, beroepsechte leeromgeving biedt met flexibele leerroutes, mogelijkheden tot excelleren, versnellen of verbreden, intensieve begeleiding en het gebruik van veelzijdige bronnen. Wie een diploma van Rijn IJssel heeft, is klaar voor een vervolgstudie of om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan.

Bedrijf GIGG van studenten Rijn IJssel verkozen tot Student Company van het Jaar 2019