Dit is een herhalend evenement

22sep10:0012:00Zingcafé in De Weldam

Details

Zingcafé in De Weldam mooi initiatief van SWOA & Stadscompagnie
“Zingen maakt mij blij en vrij als een vlinder in de wei”

De redactie van Presikhaaf wijknieuws kreeg een uitnodiging voor een sfeerimpressie van het zingcafé, een laagdrempelige bijeenkomst op de donderdagmorgen in De Weldam waar iedereen zich kan aansluiten om te zingen. De redactie ging een kijkje nemen.

Allerlei liedjes
Het zingcafé wordt geleid door Adriana Jens, een enthousiaste zangdocent. We werden verwelkomd met een mooi lied in het kader van de Dag van de Achtbaan. Het lied van Danny Vera “Roller Coaster” paste hier helemaal bij. De groep, inclusief redactie, zong uit volle borst “Here we go on this rollercoaster life we know”. Na de pauze mag de groep zelf liedjes inbrengen. Vanwege de huidige tropische temperatuur wordt gekozen voor het liedje van André van Duyn: “Als de zon schijnt”.

De ochtend wordt afgesloten met “We ‘ll meet again” van Vera Lynn.

Plaats van ontmoeten en vrolijkheid
In de pauze was er tijd voor een kopje koffie of thee en om bij te praten. Adriana is met haar zingcafé actief in enkele Arnhemse wijken. “Er staan bij Presikhaaf ongeveer zestien personen ingeschreven, maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden of omstandigheden,” aldus Adriana. “Daarom zingen we overdag en kan men flexibel meedoen. Sommigen komen twee keer per week naar de zingcafés,  anderen slaan af en toe een weekje over. Niets moet, alles mag. Het is een plaats van ontmoeten en vrolijkheid.”

Enkele deelnemers verwoorden het mooi. Thea: “Er zijn veel dingen in mijn leven gebeurd. Door het zingen verdwijnen ze naar de achtergrond en daardoor voel ik me vrij en blij als een vlinder in de wei. Ik word vrolijk van het zingen en daarom neem ik graag deel.” Geerte: “Zingen is het beste medicijn.”

Het zingcafé is elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur  in De Weldam. Meezingen is de eerste keer gratis. De kosten zijn € 10,00 per maand (met Gelrepas € 7,40) of per keer € 3,00 (met Gelrepas € 2,20).

Wij gaan zeker nog eens een kijkje nemen. Bedankt Adriana en groep voor de blije morgen.

Zie www.stadscompagnie.nl

more

Tijd

(Donderdag) 10:00 - 12:00

Locatie

SWOA De Weldam

Middachtensingel 39