29okt19:3022:00Zelf sterren kijken in de Nacht van de Nachtvanaf het Dakterras MFC Presikhaven

Details

In het laatste weekend van oktober zetten we de klok een uurtje terug: we gaan van de zomer- naar de standaardtijd, oftewel de Midden-Europese Tijd.
Traditiegetrouw wordt die zaterdag (29 oktober) de Nacht van de Nacht georganiseerd. Sterrenwacht Presikheaven staat dan vanaf 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur met verschillende telescopen op het dakterras van MFC Presikhaven aan de Laan van Presikhaaf 7.

Wat valt er die avond zo te zien?
In het zuiden staat Saturnus. Door een telescoop zijn de fraaie ringen goed te zien. Links ervan staat Jupiter. Niet te missen: het is het helderste object deze nacht. Door een telescoop zie je op de planeet enkele wolkenbanden en ernaast de helderste vier maantjes. Eén daarvan is Europa, bedekt met een dikke ijslaag waaronder een enorme oceaan schuilgaat, met meer water dan op Aarde. In die oceaan is mogelijk buitenaards leven te vinden! Ook leer je de belangrijkste sterrenbeelden om je weg langs het firmament te vinden. En met de telescopen is er nog veel meer te zien! De toegang is vrij en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bij bewolkte hemel zien we buiten geen sterren maar wél binnen, met ons computergestuurde planetarium. Ook is er dan een presentatie over de James Webb ruimtetelescoop die al verschillende bijzondere ontdekkingen en hele fraaie foto’s heeft opgeleverd. En je kunt natuurlijk met al je vragen over het heelal terecht bij de vrijwilligers van Sterrenwacht Presikheaven!

more

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 22:00(GMT+02:00)

Locatie

MFC Presikhaven

Laan van Presikhaaf 7