Dit is een herhalend evenement

02mei13:3015:30Wekelijks Inloopspreekuur De Geheugensteun bij Rozet Presikhaaf

Details

In Rozet Presikhaaf is het wekelijkse inloopspreekuur van De Geheugensteun van start gegaan. Iedereen met vragen over dementie kan hier terecht voor informatie.

In Nederland zal dementie in 2030 ruim een half miljoen mensen treffen. Door het overheidsbeleid ‘zo lang mogelijk thuis’ zullen steeds meer mensen met dementie thuis (moeten) blijven wonen. Ondersteuning van mantelzorgers is hierbij van groot belang. Want mantelzorgers kunnen zelf ook ondersteuning gebruiken in de zorg die zij bieden!

In Arnhem zijn diverse initiatieven en organisaties die ondersteuning voor mantelzorgers aanbieden, maar deze zijn niet voor iedereen makkelijk vindbaar. Daarom is er in Rozet Presikhaaf een centraal punt waar informatie over dementie en andere geheugenproblemen samenkomt: De Geheugensteun.

Inloopspreekuren
De inloopspreekuren zijn iedere dinsdag, van 13.30 – 15.30 uur. Twee deskundige vrijwilligers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Alzheimercafé
Iedere derde dinsdagavond van de maand vindt in de Geheugensteun het Alzheimercafé plaats. Hier komen mantelzorgers en naasten meer te weten over een bepaald onderwerp rondom dementie.

De Alzheimercafé’s en Inloopspreekuren zijn bij Rozet Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7.

De Geheugensteun is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, Netwerk dementie Arnhem en omstreken, Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem en Rozet.

more

Tijd

(Dinsdag) 13:30 - 15:30

Locatie

Rozet Bibliotheek

Laan van Presikhaaf 7