01okt14:3015:30Stoepplantjesonderzoek tijdens het Weekend van de WetenschapPresentatie in Rozet Bibliotheek, MFC Presikhaaf

Details

Welke planten groeien er voor jouw deur? Dat willen wij graag weten! Stoepplantjes zijn namelijk ontzettend belangrijk. Ze koelen de stad, ze zorgen ervoor dat water sneller wegloopt als het regent, ze zijn goed voor schone lucht en belangrijk voor de natuur. Tijdens deze editie van het Weekend van de Wetenschap worden het hele jaar lang door het gehele land, door jong en oud, stoepplantjes in kaart gebracht.

Op zaterdag 1 oktober kun je in de Rozet Bibliotheek Presikhaaf ontdekken hoe ook jij kan bijdragen aan dit en ander wetenschappelijk onderzoek. Door citizen science (‘burgerwetenschap’) kan namelijk iedereen – ook zonder wetenschappelijke opleiding – een bijdrage leveren aan verschillende onderzoeksprogramma’s. Bijvoorbeeld aan de jaarlijkse Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland en het Galaxy Zoo-project, waarbij de Nederlandse onderwijzeres Hanny van Arkel een bijzonder object diep in het heelal ontdekte. Van het ontrafelen van het aidsvirus tot de speurtocht naar buitenaards leven, iedereen kan een steentje bijdragen!

De presentatie is van 14.30 tot 15.30 uur in de Rozet Bibliotheek aan de Laan van Presikhaaf 7. Toegang gratis, geschikt voor iedereen van 9 jaar en ouder. Voorafgaand is het mogelijk om bij onbewolkt weer vanaf 13.30 uur met een zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster te kijken.

more

Tijd

(Zaterdag) 14:30 - 15:30

Locatie

Rozet Bibliotheek

Laan van Presikhaaf 7