16mrt19:3021:00Online workshops ‘Kachel stoken met minder overlast’Meld je aan voor deze gratis workshop

Details

Op donderdagavond 16 maart kunnen de inwoners van de gemeente Arnhem meedoen aan de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’. De gratis workshop duurt van 19.30 -21.00 uur. Aanmelden kan op www.natuurenmilieugelderland.nl/agenda.

Hoe beperk je de rook- en geuroverlast voor je buren als je de openhaard of houtkachel gebruikt? Dat leren deelnemers in de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’.

In de workshop hoor je onder andere wat goed hout is, hoe je de kachel of openhaard goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en wat het aanbod is aan rookfilters en katalysators (die verminderen de uitstoot). Tijdens de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen. Zelfs ervaren stokers zeggen veel van de workshop op te steken. En datzelfde geldt voor bijna alle deelnemers, ruim 85% van hen gaat de adviezen ook zeker toepassen.

Bij houtstook komt rook vrij. Daar zitten helaas fijnstof en andere schadelijke stoffen in. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen hebben hier last van. De manier van stoken bepaalt hoeveel rook er vrijkomt en hoe schadelijk deze is voor de gezondheid.

We ademen allemaal het liefst schone lucht in. De beste oplossing is dan om geen hout te stoken. Maar door de stijgende energieprijzen neemt het gebruik van houtkachels en openhaarden sterk toe. Laten we samen de lucht zo schoon en gezond mogelijk houden. Wil je weten hoe je dat doet? Meld je aan voor deze workshop.

more

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00(GMT+01:00)