13feb19:00Online informatiebijeenkomst buurtcampingkomende zomer kamperen in eigen buurt

Details

De Buurtcamping landt komende zomer opnieuw in Arnhem naast Immerloopark ook in de wijk Presikhaaf. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. De Buurtcamping zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Arnhem Presikhaaf die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt.

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen.

Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Een Buurtcamping bij jou in de buurt?
Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen maar met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Zij organiseren maandagavond op 13 februari om 19.00 een online informatiebijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wilt weten. Meld je aan via: vanessa@buurtcamping.nl of bekijk: www.debuurtcamping.nl/campingbeheerder voor meer informatie.

more

Tijd

(Maandag) 19:00(GMT+01:00)