18mrt19:3021:30Arnhemse theatermakers voeren actie voor ontheemde kinderenMet theater bouwen aan een betere wereld

Details

Vijf jaar geleden begonnen ze; een groep van vijf theatermakers besloot een theaterproject op poten te zetten in Lesbos, Griekenland (2018). Er kwam destijds steeds meer naar buiten hoe opvangkamp Moria overvol raakte en er daardoor sprake was van schending van kinderrechten. Kinderen gingen niet naar school en er waren ook geen andere mogelijkheden voor spel of recreatie.

Na twee succesvolle projecten op Lesbos werd stichting Changing Stories in het leven geroepen en inmiddels bestaat de groep uit vijftien artiesten die zo’n tien projecten per jaar uitvoeren in zowel binnen- als buitenland. Het doel van de projecten is om veerkracht van kinderen te vergroten door ze een uitlaatklep te bieden, regie terug te geven en momenten van ontspanning en plezier te bieden.

“En we doen het niet alleen voor de kinderen.” vertelt artiest Caro Ilias de Feijter verder: “tijdens het blazen van gigantische bellen in een vluchtelingenkamp vorig jaar kwam er een man naar me toe om te vragen of hij ook een keer mocht. Terwijl hij dat deed zei hij: jullie doen het niet alleen voor de kinderen, jullie geven ook hoop aan de volwassenen. De bellen zweven boven het kamp en zijn dus voor iedereen hier.”

Inzamelingsactie

Zaterdag 18 maart a.s. lanceert de groep een grote inzamelingsactie. In vijf weken tijd hoopt de stichting €10.000,00 op te halen om de projecten in Athene en Turkije mogelijk te maken. De actie wordt feestelijk afgetrapt in hun hoofdkwartier in Presikhaaf.

Kijk op http://www.changingstoriesfoundation.org/donate om de actie te steunen.

more

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:30

Locatie

Kunstportaal

Scheldestraat 24