15oktGehele dagArnhemmers gaan aan de slag met energiebesparingGemeente en bouwmarkten geven zaterdag klusadvies

Details

Op zaterdag 15 oktober organiseert de gemeente Arnhem samen met de bouwmarkten een actiedag voor bewoners om energie te besparen. Op deze dag kunnen Arnhemmers bij negen lokale bouwmarkten terecht voor gratis tips en advies hoe ze door zelf klussen uit te voeren minder gas en stroom kunnen gebruiken. Zeker nu de energieprijzen stijgen, is het extra belangrijk dat mensen aan de slag gaan met besparende maatregelen zoals het aanbrengen van isolatie, het lager zetten van de cv-ketel en het dichten van naden en kieren. Dat is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.

 In verschillende bouwmarkten zijn zaterdag energiecoaches van de Energiebank aanwezig die gratis advies geven hoe je met snelle klussen al kunt besparen op energie. Bezoekers van de bouwmarkten krijgen die dag ook een tas met tips mee. Een aantal bouwmarkten biedt daarnaast besparingsmiddelen met korting aan en hebben bespaarproducten zichtbaar in de winkel liggen.

De actiedag is onderdeel van Arnhem Aan de Slag. Hiermee wil de gemeente Arnhemmers stimuleren het energieverbruik omlaag te brengen.
Meer informatie hierover via Aan de Slag (arnhemaan.nl)  Op deze site staan ook vele besparende klustips die mensen zelf kunnen uitvoeren.

more

Tijd

Gehele dag (Zaterdag)