Cursus Voeding en Bewegen

Altijd al willen weten hoe het nou écht zit met voeding? En welke oefeningen voor behoud van uw fitheid essentieel zijn? Kom dan naar de cursus Voeding en Bewegen die start op woensdag 25 september in de Bethlehemkerk aan de Honigkamp. De cursus wordt gegeven door Sylvia van Daalen, diëtiste en Monique Donderwinkel, oefentherapeute Cesar.

Een gezonde voeding is op elke leeftijd belangrijk, maar des te meer bij het ouder worden. Ouderdomsprocessen zorgen ervoor dat lichamelijke en geestelijke vermogens veranderen. De meeste van deze processen zijn nauwelijks te beïnvloeden, helaas. Die gaan vanzelf. Daarom is het belangrijk om dat wat je nog wel kunt beïnvloeden, je voeding en je beweging, zo goed mogelijk in te zetten. Wat is goede voeding?

Ook als u ouder wordt wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Welke beweging zorgt ervoor dat ik sterk en fit blijf? Hoe fit ben ik eigenlijk? Welke risico’s neem ik bij het dagelijks bewegen in mijn huis? Daar gaat deze cursus over.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op woensdag van 14.00 uur tot 15.00 uur. Eerst 30 minuten theorie over voeding door de diëtiste, gevolgd door een korte uitleg over beweging en valpreventie door de oefentherapeute. En daarna actief aan de slag met de oefeningen. Alle deelnemers krijgen een voedingsdagboek. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Voor informatie:
Sylvia van Daalen, diëtiste, telefoon 443 47 22
Monique Donderwinkel, oefentherapeute Cesar, telefoon 361 40 05