Crowdfundingsactie voor Stadsboerderij Presikhaaf

Konijnenhokken dringend aan vervanging toe

Natuurcentrum Arnhem start de komende zes weken een crowdfundingsactie voor haar Stadsboerderij Presikhaaf. De hokken waarin de knaagdieren van de boerderij gehuisvest zijn, zijn verouderd en dringend aan vervanging toe.

Met de campagne hoopt de stichting genoeg geld op te halen voor de bouw van een nieuw groepsverblijf met veel leefruimte, zowel binnen als buiten. Een plek waar de circa 40 konijnen en cavia’s van de stadsboerderij naar hartenlust kunnen springen, rennen, graven, knagen en schuilen.

Waarom een nieuw verblijf?
Op de stadsboerderijen van Natuurcentrum Arnhem kunnen stadsgenoten van alles leren en ontdekken over natuur en het leven op de biologische boerderij. Dierenwelzijn en het natuurlijke gedrag van dieren hebben voor de stichting absolute prioriteit. Daarom wil zij in een van de weilanden van Stadsboerderij Presikhaaf een ‘Konijnenvilla’ bouwen: een ruim verblijf, dat is ingericht voor groepshuisvesting en de dieren veel leefruimte en een veilige schuilplaats biedt. Daarnaast dient het nieuwe verblijf ook om bezoekers een voorbeeld te geven van hoe knaagdieren het best gehouden kunnen worden.

Relevantie
De nieuwe Konijnenvilla heeft een belangrijke educatieve functie. Scholen, kinderen en bezoekers maken er (letterlijk) contact met de dieren en leren hoe je er mee moet omgaan. Daarnaast heeft het verblijf ook een maatschappelijke functie. Het contact met de dieren heeft een rustgevend effect op (gedrag problematische) kinderen en de locatie biedt een prettige en zinvolle dagbesteding voor de tientallen vrijwilligers die werkzaam zijn op Stadsboerderij Presikhaaf. Het groene sedumdak dat het nieuwe verblijf krijgt, moet bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit en bezoekers inspireren na te denken over groene oplossingen.

Donaties
De totale kosten van de nieuwe Konijnenvilla bedragen circa € 25.000 euro. Met de opbrengsten van de crowdfundingsactie hoopt Natuurcentrum Arnhem een deel daarvan te financieren. Wil jij graag een steentje bijdragen aan de bouw van de Konijnenvilla? Alle bedragen, groot of klein, zijn welkom!  Ga naar www.voorjebuurt.nl/konijnenvilla voor de actiepagina. De actie loopt tot en met 31 december.