Citizen Science: wetenschap voor én door iedereen

In het kader van het Weekend van de Wetenschap verzorgt Sterrenwacht Presikheaven a.s. zaterdag 6 oktober van 14.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Presikhaaf een presentatie over Citizen Science. Voorafgaand aan de presentatie is het van 13.30 tot 14.30 uur mogelijk om met een speciale zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster te kijken*.

Kunnen alleen wetenschappers onderzoek uitvoeren? Niets is minder waar! Ontdek bij deze presentatie hoe jij kan bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Citizen science, in het Nederlands ook wel ‘burgerwetenschap’ genoemd, is een term die wordt gebruikt voor wetenschappelijke projecten waarbij de vrijwilligers die geen wetenschappelijke opleiding nodig hebben, onderzoekstaken zoals observaties, metingen of berekeningen uitvoeren. De presentatie toont hoe iedereen kan bijdragen aan interessant wetenschappelijk onderzoek. Verschillende aansprekende voorbeelden passeren de revue.

*Bij bewolkte hemel gaat dit gedeelte van de activiteit helaas niet door. De presentatie zal bij zowel goed als slecht weer gegeven worden.

Bibliotheek Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7, Arnhem

6 oktober 2018: 14:30 - 15:30 uur

Toegang gratis

 

Open