BURGERNET ARNHEM: 10.000 DEELNEMERS

 

 

ARNHEM - Het is Arnhem gelukt om 10.224 mensen mee te laten doen aan Burgernet. Dat is een telefonisch netwerk van mensen en bedrijven in de gemeente.

 Op 1 juni 2011 is Burgernet van start in Arnhem gegaan. Vanaf dan zijn ook alle 16 gemeenten in de politieregio Gelderland-Midden aangesloten op Burgernet. Dat zijn 48.000 mensen.

Via Burgernet kan de politie smsjes sturen over bijvoorbeeld inbraken of mensen die vermist zijn.


 

Wat is  

 Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

 

Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Klik hier voor de deelnemende gemeenten.

Laat van je horen met Burgernet!

Aanmelden? Kijk op www.burgernet.nl