Boerderij Techniekmiddag op Stadsboerderij Presikhaaf

Techniek is overal op de boerderij. Van grote stoere werktuigen en machines tot het bekappen van koeien en schapen. Stoere meiden, jongens en (groot)ouders die er alles over willen weten zijn woensdag 9 oktober van harte welkom op de Boerderij Techniekmiddag op Stadsboerderij Presikhaaf. Het wordt een feestelijke middag vol activiteiten, waar van alles te zien en te beleven is.

Activiteiten voor kinderen
Tijdens de Boerderij Techniekmiddag is er voor kinderen van alles te bekijken en te ontdekken. Er zijn diverse exposities en demonstraties, van een balenwikkelaar tot woodcarving. Kom kijken hoe onze koeien worden bekapt met behulp van een hydraulische bekapbox. Of daag je vader, moeder, opa of oma uit om samen mee te doen aan een echte kruiwagenrace!  

Op het erf
In het struinbos hebben we een ‘Stoere Houthoek’ ingericht. Hier kan je hout kloven, spijkers in boomstammetjes slaan of stammetjes zagen. Op het erf kan je knutselen met plastic afval van de Flessenpeller en speeltjes maken van wilgentenen voor onze konijnen en cavia’s. Met de Sappentrapper trap je je eigen gezonde vruchtensapje. Ook kan je onze kunstkoe melken en mais poffen boven een vuurtje. Verder zijn er op het erf oldtimer trekkers te bewonderen.

Kom je ook?
De toegang is gratis en deelname aan alle activiteiten kost € 4.00 per kind. Zelf een smoothie maken van seizoensfruit van de Sappentrapper kost € 1.00. Het feest duurt van 13.30 tot 16.30 uur. De kaartverkoop sluit om 16.00 uur. Wees welkom op Stadsboerderij Presikhaaf, Ruitenberglaan 4 in Arnhem. Kijk voor meer informatie op onze website: www.natuurcentrumarnhem.nl/actueel

Over Natuurcentrum Arnhem
Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Op onze stadsboerderijen kan je van alles leren en ontdekken over dieren en de herkomst van ons voedsel. Met onze lessen en initiatieven in de wijk inspireren we en hopen we jong en oud bewust te maken van het belang van natuur en de eigen rol in het behoud ervan. Want als je dichtbij de natuur staat, begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.