Locatie Doorwerthlaan 2 wordt opvang vluchtelingen uit Oekraine.

Locatie Doorwerthlaan 2 wordt opvang vluchtelingen uit Oekraine.

Op dit moment verblijven 300 Oekraïense vluchtelingen op twee riviercruiseschepen. De schepen aan de Rijnkade zijn ingezet als noodopvang tot aan de zomer. We werken nu aan alternatieven voor de opvang op de schepen. Eén schip kan verlengd worden en blijft in ieder geval tot eind februari 2023 opvang bieden voor de vluchtelingen. Het tweede schip zal komende zomer vertrekken.

Tijdelijke woonlocatie

We hebben de afgelopen periode verschillende locaties bezocht die geschikt zijn voor langere opvang. We hebben in ieder geval één locatie gevonden die op korte termijn beschikbaar is. Het betreft een voormalig schoolgebouw aan de Doorwerthlaan 2. Deze locatie wordt de komende periode aangepast voor de opvang van vluchtelingen.

Schoolgebouw Doorwerthlaan 2

De afgelopen maanden is ook onderzocht of het voormalig schoolgebouw op de Doorwerthlaan 2 ingezet zou kunnen worden als culturele werkruimte. Omdat we op korte termijn heel dringend op zoek zijn naar langere termijn huisvesting voor vluchtelingen, hebben we de keuze moeten maken deze locatie te gaan gebruiken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het doel blijft om op termijn de locatie in te zetten voor de creatieve en culturele sector, met een meerwaarde voor de wijk.

Deel deze pagina op social media:
X