Start werkzaamheden ecozone Presikhaaf

De groene strook tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen, Laan van Presikhaaf, Zoomstraat/Amerstraat en de Merwedestraat in West Presikhaaf krijgt een facelift. Zomereiken, hazelaars, boswilgen. Een greep uit het nieuwe groen dat komt in het toekomstig parkje in West Presikhaaf 1.

Waarom een ecozone?
Met het ontwikkelen van een ecozone wil de gemeente de ecologische verbinding tussen park Presikhaaf en de IJssel versterken. De natuur krijgt in het vernieuwde Presikhaaf een stevige plaats. De directe omgeving ervaart bij hoosbuien veel overlast zoals ondergelopen kelders en straten die blank staan. Met de aanleg van de ecozone vermindert deze wateroverlast omdat het regenwater via een geul in de groene strook kan weglopen. De uitgangspunten voor de ecologische verbinding tussen de Veluwe en de IJssel staan beschreven in het Structuurplan Arnhem 2010.

Bewoners denken mee
In samenspraak met zes bewoners heeft de gemeente de plannen uitgewerkt voor het gebruik van de strook. Wensen en aandachtspunten van bewoners, zoals een verhard voetpad langs de strook met een aantal banken erbij, zijn meegenomen in de plannen. Tijdens de bewonersdag op 8 april kwamen vooral positieve reacties.

Oranjetipje
Het parkje krijgt een voedselrijke bodem, waardoor er planten en bloemen kunnen groeien die weer insecten zoals vlinders het Oranjetipje kunnen aantrekken. De meeste van de huidige bomen blijven staan. Er komt ruimte voor inheemse bomen als de zomereik en de haagbeuk. Ook is er een speciaal plekje voor een salamanderpoel.

Wanneer?
Aannemer Vaarkamp start eind mei/begin juni met de voorbereidende werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden wordt het parkje met hekken afgesloten. Op het terrein komt een bouwkeet waar omwonenden terecht kunnen voor informatie. Vaarkamp communiceert rechtstreeks met omwonenden. Zij  ontvangen binnenkort een bewonersbrief van de aannemer over een inloopspreekuur, een informatietelefoonnummer en alle relevante informatie over het project.

De groene strook bevindt zich tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen, Laan van Presikhaaf, Zoomstraat/Amerstraat en de Merwedestraat.

De groene strook bevindt zich tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen, Laan van Presikhaaf, Zoomstraat/Amerstraat en de Merwedestraat.

Het ecoparkje: een idyllisch plekje in West Presikhaaf.